Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Oksetyndsteg med ristet porre og æble-peberrod-remoulade

Næsten klassisk, og så alligevel ikke.

© Anders Schønnemann

4-6 personer oksetyndsteg ca. 600 g salt og peber smør 20 g Æble-peberrod-remoulade: creme fraiche 18% 1 dl mayonnaise 1 dl stødt karry 1-2 tsk. friskrevet peberrod 2 spsk. cornichoner 50 g æbler 2 stk. dild 1 bundt porre 2 stk. rasp 3 spsk. smør 20 g olivenolie 2 spsk. rugbrød 4-6 skiver • Krydr stegen med salt og peber. smelt smørret i en stegegryde, og brun stegen. Kom stegen i et ovnfast fad, og steg ved 150° i ca. 1 time, eller indtil den har en kernetemperatur på 55°. • Rør creme fraiche med mayonnaise, karry og peberrod. • Hak cornichonerne, skær æblerne i kvarte, fjern kernehuse, og skær æblerne i små tern. Vend i dressingen. • Skær porrerne i tynde ringe, og skyl dem godt. • Afdryp porrerne, og vend dem med rasp. • Smelt smørret på en pande. Tilsæt olien, og rist porrerne godt sprøde. Afdryp på et stykke fedtsugende papir. • Skær stegen i tynde skiver. Fordel på rugbrød, og top med æble-peberrod-remoulade og sprød porre. TIP: Der bliver kød til mange. Resten af stegen kan fryses eller spises en anden dag.

Relaterede Artikler