© Anders Schønnemann

Oksetyndsteg med ristet porre og æble-peberrod-remoulade

Næsten klassisk, og så alligevel ikke. Her får du opskriften på en skøn oksetyndsteg med porrer og krydret remoulade.

Oksetyndsteg med ristet porre og æble-peberrod-remoulade

En klassisk roastbeef-mad med et twist – oksetyndsteg med remuolade, på æble og peberrod samt sprøde porreringe.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Oksetyndsteg

  • 240 g oksetyndsteg
  • 8 g smør

Æble-peberrod-remoulade

  • ½ dl creme fraiche 18%
  • ½ dl mayonnaise
  • ¾ tsk. stødt karry
  • ¾ spsk. friskrevet peberrod
  • 20 g cornichoner
  • ¾ æbler
  • ½ Bundt dild

Ristet porre

  • ¾ porrer
  • 1¼ spsk. rasp
  • 8 g smør
  • ¾ spsk. olivenolie
  • 2 Skiv. rugbrød

Sådan gør du

  • Krydr stegen med salt og peber. smelt smørret i en stegegryde, og brun stegen. Kom stegen i et ovnfast fad, og steg ved 150° i ca. 1 time, eller indtil den har en kernetemperatur på 55°.
  • Rør creme fraiche med mayonnaise, karry og peberrod.
  • Hak cornichonerne, skær æblerne i kvarte, fjern kernehuse, og skær æblerne i små tern. Vend i dressingen.
  • Skær porrerne i tynde ringe, og skyl dem godt.
  • Afdryp porrerne, og vend dem med rasp.
  • Smelt smørret på en pande. Tilsæt olien, og rist porrerne godt sprøde. Afdryp på et stykke fedtsugende papir.
  • Skær stegen i tynde skiver. Fordel på rugbrød, og top med æble-peberrod-remoulade og sprød porre.

Der bliver kød til mange. Resten af stegen kan fryses eller spises en anden dag.