
Oksetyndsteg med ristet porre og æble-peberrod-remoulade
Næsten klassisk, og så alligevel ikke.
AfLone Kjær
4-6 personer
oksetyndsteg ca. 600 g
salt og peber
smør 20 g
Æble-peberrod-remoulade:
creme fraiche 18% 1 dl
mayonnaise 1 dl
stødt karry 1-2 tsk.
friskrevet peberrod 2 spsk.
cornichoner 50 g
æbler 2 stk.
dild 1 bundt
porre 2 stk.
rasp 3 spsk.
smør 20 g
olivenolie 2 spsk.
rugbrød 4-6 skiver
• Krydr stegen med salt og peber. smelt smørret i en stegegryde, og brun stegen. Kom stegen i et ovnfast fad, og steg ved 150° i ca. 1 time, eller indtil den har en kernetemperatur på 55°.
• Rør creme fraiche med mayonnaise, karry og peberrod.
• Hak cornichonerne, skær æblerne i kvarte, fjern kernehuse, og skær æblerne i små tern. Vend i dressingen.
• Skær porrerne i tynde ringe, og skyl dem godt.
• Afdryp porrerne, og vend dem med rasp.
• Smelt smørret på en pande. Tilsæt olien, og rist porrerne godt sprøde. Afdryp på et stykke fedtsugende papir.
• Skær stegen i tynde skiver. Fordel på rugbrød, og top med æble-peberrod-remoulade og sprød porre.
TIP: Der bliver kød til mange. Resten af stegen kan fryses eller spises en anden dag.