pasta aspages grønt hovedret opskrift
© Anders Schønnemann

Nem pastaret med forårsgrønt

Prøv denne lækre pastaret med kylling og asparges, som du let kan lave til hverdag.

Hverdagspasta med kylling, asparges og estragon

Suverænt nem og virkelig lækker pastaret med forårsgrønt og kylling.

4 personer

Det skal du bruge:

  • ca. 500 g kyllingebrystfilet uden skind og ben
  • 1 løg
  • 1 bundt grønne asparges
  • 1 bakke aspargesbroccoli
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dl bouillon
  • 1 dl hvidvin
  • 2 dl fløde
  • 2 spsk. frisk estragon
  • salt og peber
  • 1 bundt forårsløg
  • 300 g pasta

Sådan gør du:

  • Skær kyllingefileterne i mindre stykker. Skær løget i tynde både.
  • Knæk den nederste træede ende af aspargesene, og skær asparges i lange snitter.
  • Varm olien på en pande, og steg kylling og løg i ca. 5 min.
  • Tilsæt asparges, aspargesbroccoli og presset hvidløg, og vend godt rundt. Kom hvidvin på panden, og lad det næsten fordampe. Hæld bouillon på panden, og lad det simre i ca. 2 min. under låg. Tilsæt fløde og estragon, og kog saucen op.
  • Smag til med salt og peber.
  • Kog pastaen som angivet på emballagen og afdryp. Vend pasta med kylling og grøntsager og drys snittet forårsløg over.

ASPARGES: Når sæsonens første asparges melder sin ankomst, er det blevet forår. Da sæsonen er kort – frem til sankthans – gælder det om at nyde dem. Både de hvide og grønne asparges er en delikatesse og skal tilberedes nænsomt. Knæk den nederste træede ende af – der hvor de knækker naturligt. De hvide skrælles fra hoved og ned. Damp dem i letsaltet vand.

ESTRAGON: Fransk estragon har fine slanke blade med masser af smag og en lakridsagtig sødme. Den er en klassiker i en bearnaisesauce, og en lækker medspiller i sauce tatar og mayonnaise. Lidt frisk estragon til fisk, kylling og i æggeretter er også virkelig lækkert. Smagen kan være gennemtrængende, så vær forsigtig med doseringen.

© Anders Schønnemann