Nem one pot-torsk med tomat og grønkål

Aftensmaden er reddet med denne nemme one pot-torsk med cherrytomater, mozzarella og ristet grønkål.

aftensmad opskrift nem one pot torsk cherrytomater mozzarella grønkål
© Anders Schønnemann

One pot-torsk med cherrytomater, mozzarella og ristet grønkål

Jeg er vild med, at hele middagen tilberedes i en pande. Det er dejlig nemt og en nænsom måde at tilberede fisken på.

4 personer

Det skal du bruge:

Ristet grønkål

  • 100 g grønkål
  • 2 spsk. olivenolie
  • Flagesalt

One pot

  • 1 squash
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 kugle frisk mozzarella
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. oregano
  • 2 dåser cherrytomater
  • 600 g torskefilet uden skind og ben
  • Salt og peber

Tilbehør

  • Brød

Sådan gør du:

Ristet grønkål

  1. Tænd ovnen på 200 °.
  2. Skyl og del grønkålen i mindre stykker
  3. Tør den godt
  4. Vend grønkålen med olie, og fordel på en bageplade med bagepapir
  5. Drys med salt, og rist den i ovnen, til den er sprød, ca. 8 minutter
  6. Tag kålen ud og afkøl

One pot

  1. Skær squash og peberfrugt i tern
  2. Pil og hak løget, og pres hvidløget
  3. Del mozzarella i mindre stykker
  4. Varm olie i en mellemstor pande, som tåler at komme i ovnen
  5. Svits løg og hvidløg, og tilsæt dernæst squash, peberfrugt og oregano, og steg yderligere et par minutter
  6. Skær torsk i portionsstykker
  7. Kom cherrytomater på panden, og vend forsigtigt rundt
  8. Lav små fordybninger i tomatsaucen, og læg torskestykkerne i
  9. Fordel mozzarella i tomatsaucen
  10. Krydr med salt og peber, og læg låg på
  11. Stil panden i ovnen i ca. 10 minutter, til fisken deler sig let i flager, når du trykker på den med en finger.
  12. Tag panden ud, og top med ristet grønkål
  13. Servér med brød