© Foto og styling: Stine Christiansen

Muslingesuppe med urter og safran-aioli

Denne farverige muslingesuppe hylder danske blåmuslinger – her i selskab med urter og en gul og stærk safran-aioli.

Muslingesuppe med urter og safran-aioli

Suppen får sin flotte gule farve fra safran, og et smag-boost fra fennikel, bladselleri, porre og selvfølgelig blåmuslingerne.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • ½ knsp. safran
  • 1 tsk. kogende vand
  • 50 g mayonnaise
  • ½ lille fed hvidløg
  • ½ kg blåmuslinger
  • ½ knsp. safran
  • ¾ dl tør hvidvin
  • ½ skalotteløg
  • ½ fennikelknold
  • 1 stilke bladselleri
  • ½ porre
  • 25 g smør
  • 2 hakkede tomater
  • fennikeltop
  • Skiver af ristet brød eller lun baguette

Sådan gør du

  1. Bland safran med kogende vand, og lad det trække mindst 30 min.
  1. Rør det dernæst sammen med mayonnaise og knust hvidløg til en skøn gul aioli.
  1. Skyl muslingerne, og tjek, at alle er lukkede.
  1. Læg safran i blød i hvidvin.
  1. Hak skalotteløget, og snit fennikel, bladselleri samt porre fint.
  1. Smelt smørret i en stor gryde, og sautér grøntsagerne heri.
  1. Kom tomat, safran og hvidvin ved, og kog op.
  1. Tilsæt muslinger, og damp det hele under låg i 4 min., til muslingerne har åbnet sig.
  1. Tag muslinger og grøntsager op med en hulske, og fordel i dybe tallerkener.
  1. Reducér suppen en anelse, og smag til med salt og peber.
  1. Øs suppen hen over muslingerne, og drys med fennikeltop.
  1. Kassér de muslinger, som ikke er åbnet.
  1. Servér straks med brød og safran-aioli.