© Foto: Tia Borgsmidt Hovedret Mexibowl med bønner, æg og spicy hummus En farverig og velsmagende bowl med inspiration fra det mexicanske køkken. Få opskriften her! Af Lone Kjær — 29. januar 2024 Mexibowl med bønner, æg og spicy hummus Kål, spicy hummus og masser af protein er aftenens lette måltid. Laver du hummus på kogte kikærter fra karton, er det nemt at lave en sund bowl. Undgå at skærmen slukker Ingredienser - 2 personer + Spicy hummus 100 g kogte kikærter ½ lille bundt persille ½ fed hvidløg 1 tsk. ristet spidskommen 1 tsk. tahin ½ ubehandlet citron, revet skal og saft ½ dl olivenolie Mexibowl 100 g kål, fx hvidkål, grønkål eller spidskål ¼ tsk. salt ¼ tsk. sukker 100 g sorte bønner 2 æg 1 2 avocadoer ¼ citron, saft ½ dl cremefraiche ½ håndfuld tortillachips ½ rød chili ½ bundt koriander flagesalt og peber Sådan gør du Hummus Afdryp kikærterne, og gem lidt af vandet. Skyl persillen, og hak den groft. Kom kikærter i en blender med presset hvidløg, spidskommen, tahin, persille og revet skal og saft af citron. Spæd til med lidt af vandet fra kikærterne og dernæst olie, indtil hummussen har en blød, lind konsistens. Smag til med flagesalt og peber. Mexibowl Snit kålen, drys med salt og sukker, og kram den godt. Skyl bønner, og afdryp. Kog æggene i ca. 10 min. Skyl i koldt vand, og pil dem. Halvér avocado, fjern stenen, og skær i både. Pres citronsaft over. Servering Anret kålen i bunden af 4 skåle, og top med bunker af sorte bønner, halverede æg, avocado og hummus. Servér med cremefraiche, knuste tortillachips, hakket chili og koriander. Relateret Opskrifter Italienskinspireret gæstemenu med Americano, crudo, simreregryde og særlig tiramisu Hovedret Bulgur med kål, saftig kylling og karryristede kikærter Hovedret Simregryde med linser, bønner og bacon Hovedret Opskrift på onepot-pasta med rejer og ricotta lavet i airfryer Hovedret Opskrift på asiatisk tomatsuppe med spicy peber-frugtsalsa Hovedret Nem hverdagsret: Grøn fritatta mexi-style