Mexibowl med bønner, æg og spicy hummus
© Foto: Tia Borgsmidt

Mexibowl med bønner, æg og spicy hummus

En farverig og velsmagende bowl med inspiration fra det mexicanske køkken. Få opskriften her!

Mexibowl med bønner, æg og spicy hummus

Kål, spicy hummus og masser af protein er aftenens lette måltid. Laver du hummus på kogte kikærter fra karton, er det nemt at lave en sund bowl.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Spicy hummus

  • 100 g kogte kikærter
  • ½ lille bundt persille
  • ½ fed hvidløg
  • 1 tsk. ristet spidskommen
  • 1 tsk. tahin
  • ½ ubehandlet citron, revet skal og saft
  • ½ dl olivenolie

Mexibowl

  • 100 g kål, fx hvidkål, grønkål eller spidskål
  • ¼ tsk. salt
  • ¼ tsk. sukker
  • 100 g sorte bønner
  • 2 æg
  • 1 2 avocadoer
  • ¼ citron, saft
  • ½ dl cremefraiche
  • ½ håndfuld tortillachips
  • ½ rød chili
  • ½ bundt koriander
  • flagesalt og peber

Sådan gør du

Hummus

  1. Afdryp kikærterne, og gem lidt af vandet.
  1. Skyl persillen, og hak den groft.
  1. Kom kikærter i en blender med presset hvidløg, spidskommen, tahin, persille og revet skal og saft af citron.
  1. Spæd til med lidt af vandet fra kikærterne og dernæst olie, indtil hummussen har en blød, lind konsistens.
  1. Smag til med flagesalt og peber.

Mexibowl

  1. Snit kålen, drys med salt og sukker, og kram den godt.
  1. Skyl bønner, og afdryp.
  1. Kog æggene i ca. 10 min.
  1. Skyl i koldt vand, og pil dem.
  1. Halvér avocado, fjern stenen, og skær i både.
  1. Pres citronsaft over.

Servering

  1. Anret kålen i bunden af 4 skåle, og top med bunker af sorte bønner, halverede æg, avocado og hummus.
  1. Servér med cremefraiche, knuste tortillachips, hakket chili og koriander.