Let sprængt lammeinderlår
© Anders Schønnemann

Let sprængt lammeinderlår

Let sprængt lammeinderlår gør det ud for frokostens tungere retter. Papirstynde skiver af ristet brød til.

Planlægning:
Krydr kødet dagen før.

lammeinderlår 500 g
salt 1 tsk.
sukker ½ tsk.
korianderfrø en knsp., knuste
peber
frisésalat en god håndfuld
fennikel ½ stk.
olivenolie med citron

Dup kødet tørt, og bland krydderierne i en plasticpose.

Gnid kødet med krydderierne i posen, og læg i køleskabet natten over.

Sæt ovnen på 225°.

Tag kødet ud af posen, læg i en smurt ildfast form og sæt det i ovnen ved den høje varme i 10 min. Skru så ned til 175°, og steg kødet yderligere 10 min.

Tag ud og afkøl. Du kan servere det lunt, men kødet er også lækkert helt afkølet.

Servér sammen med salat og lidt fint snittet fennikel, der er dryppet med lidt olivenolie med citron.