Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Lav perfekt dampet fisk på 8 minutter

Annonce: Med en dampovn er det nemt og hurtigt at lave et stykke lækkert fisk med enkelt tilbehør.

© Getty Images

Du kan tilberede alt lige fra fisk, kød og til grøntsager i en dampovn, og den er især velegnet til dem, der er lidt usikre på at tilberede fisk. Dampovnens konstante og stabile varme gør det nemlig nemt at styre, at fisken får lige præcis den tid, den skal have, for at bevare sin konsistens og smag.
Så tænd for dampen - og spring ud i fiskeretterne med denne enkle og sunde opskrift.
Læs også: Sund dampet mad på middagsbordet

Krydret dampet laks Ingredienser til 4 personer:

800 g laksefilet, stjerneanis, krydderpeber, sort peber, fennikel og korianderfrø.

Sådan gør du:
Du skal først fjerne skindet og halvere laksefileten på langs. Skær den i portionsstykker. Bland krydderierne - f.eks. i en morter - og fordel krydderiblandingen på den fine side af fisken.

Læg derefter fisken i en smurt og saltet rustfri form. Sæt den i ovnen, og damp den ved 100 grader i ca. 8 minutter.

Hertil kan serveres dampede grøntsager og kartofler strøet med dild.

Relaterede Artikler