Langtidsstegt kam af herlig jysk gris med rodfrugter

Du skal (meget) tidligt op, når du skal servere rigtig langtidsstegt gris til aften for den skal stå og hygge sig hele 16 timer! Til gengæld, skal du ikke gøre ret meget andet med lige den del af middagen ...

Langtidsstegt kam af herlig jysk gris med rodfrugter © Pia Enghild

Langtidsstegt kam af herlig jysk gris med rodfrugter

Her får du opskriften på lækker langtidsstegt gris, som serveres med rodfrugter.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 pers.

Det skal du bruge:

  • 600 g svinekamfilet, uden fedt og sener
  • olie til stegning
  • 2 stk. fennikel
  • 1 l appelsinjuice
  • 5 stk. annisstjerner
  • 20 stk. valnødder
  • 1 dl honning
  • 1 stk. knoldselleri
  • 1 stk. stødt spidskommen
  • 1 stk. paprika
  • olie til bagning
  • salt og peber

Sådan gør du:

  • Sæt ovnen på 60°. (dvs. kl. 04.00, hvis hovedretten skal være klar kl. 20.00).
  • Brun svinekammen i olie på en pande, og krydr med salt og peber.
  • Læg kammen i en ildfast form, og sæt et stegetermometer midt i kødet. Steg i ovnen indtil centrumtemperaturen er 60°. Det tager ca. 16 timer.
  • Ordn fenniklerne, og kog dem hele op med appelsinjuice, anisstjerner, valnødder, honning, salt og peber.
  • Lad dem småsimre i ca. 25 min., til de er møre, og hold dem lune i lagen indtil servering.
  • Skræl knoldsellerien og skær i 4 både. Vend sellerien med olie, spidskommen, paprika, salt og peber, og bag dem i en forvarmet ovn ved 185° i 1 time. Hold dem lune under staniol indtil servering.
  • Del kammen i fire lige store stykker, og del fennikel lige over. Anret med et stykke bagt knoldselleri og sesamvinaigrette henover.