
Lammesteg med grønt og nye kartofler
Når vi i denne tid nyder årets længste dage, skal maden være let, og arbejdstiden i køkkenet skæres ned til et minimum uden at det går ud over smagen. Dette garanterer vi, hvis du prøver denne opskrift.
AfLammeculottens størrelse gør den perfekt til de dage, hvor man ikke er så mange om bordet.
Opskrift til 2-3 personer
lammeculotte 1 stk.
salt
rosépeber 2 tsk.
kartofler ½ kg
cremefraiche 38 % 1 dl
vand 2 dl
grønsagsfond 1 tsk., koncentreret
hvidløg 1 fed
spidskål 1 stk.
kapers 2 spsk., udblødte, saltede
merian 1 spsk., friskhakket
Sæt ovnen på 225 grader. Rids fedtlaget på kødet. Gnid kødet med salt og peber, og læg det i en lille bradepande med bagepapir. Brun stegen i 15 minutt er. Skru ned til 160 grader, og steg videre i ca. 15 minutter. Bruger du et stegetermometer, skal det vise 65 grader, når du tager kødet ud.
Kog kartofl erne, til de er møre. Pisk cremefraiche, vand og fond sammen i en lille gryde. Lad det simre i 5 minutter. Smag til med revet hvidløg, salt og peber.
Sæt en gryde vand over. Skær spidskålen i tykke skiver, og damp dem i 2 minutter. Tag dem op.
Servér kødet skåret i mindre stykker med spidskål drysset med kapers, sauce og kartofler med et drys merian.