Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Lammekrone med nye kartofler og urtefløde

Det er dejlig uhøjtideligt, når både kød og grønt kan tilberedes på grillen. Få opskriften på lammekrone og grillede grøntsager med nye kartofler og en urtefløde til.

Lammekrone med nye kartofler og urtefløde

© Anders Schønnemann

Opskrift på lammekrone med nye kartofler og urtefløde

Til 4 personer

LAMMEKRONE lammekroner 2 stk. olivenolie rosmarin 3 kviste citronpeber salt GRILLET GRØNT fennikel 2 stk. rødløg 2 stk. hjertesalat 1-2 stk. olivenolie URTEFLØDE persille 1 lille potte basilikum 1 lille potte hvidløg 1 fed fløde 1-2 dl citron 1 stk. nye kartofler ### Sådan gør du •Dryp lidt olie over lammekronerne, og krydr med rosmarin, citronpeber og salt. Grill lammekronerne under grillens låg, til kødet har en centrumtemperatur på 55°. Tag kødet af grillen, og lad det hvile lidt. •Skær fennikel på langs i skiver a ca. 5 mm. Skær løgene i både. Skær hjertesalat i kvarte. Pensl fennikel, løg og salat med olie og grill i ca. 3 min. på hver side – til grøntsagerne har grillstriber.
•Skrub kartoflerne, og kog dem lige netop møre. •Skyl og hak persille og basilikum. Kom urterne i en blender sammen med presset hvidløg og citronsaft. Kør, til massen er godt hakket. Rør med fløde og smag til med salt og peber. •Anret grillet grønt med kartofler, og dryp urtefløde over. Skær kødet i skiver og servér til.

© Anders Schønnemann

Relaterede Artikler