Opskrift på lammefrikadeller med quinoasalat
© Anders Schønnemann

Lammefrikadeller med quinoasalat

De små lammedeller er godt krydret og virkelig lækre i selskab med den fyldige quinoasalat med kål. Sundt og delikat måltid til frokost eller aften.

### Opskrift på lammefrikadeller med quinoasalat Til 4 personer Resterne smager i øvrigt forrygende som fyld i pitabrød dagen derpå. Keramikskålene er fra Aage Wurtz.
QUINOASALAT quinoa 100 g grønkål renset 100 g (mix gerne både den grønne og violette kål) spidskål eller rødkål, renset 200 g koriander 1 bundt agurk 1⁄2 stk. rødløg 1 lille yoghurt 2 dl mayonnaise 2 spsk. mynte 1 lille bundt hvidløg 2 fed salt og peber
LAMMEFRIKADELLER spidskommen 2 tsk. koriander 1 tsk. fennikelfrø 1 tsk. hakket lammekød 400 g salt 1 tsk. løg 1 lille hvidløg 1 fed æg 1 stk. danskvand ca. 1 dl rasp 25 g fetaost 50 g salt og peber olivenolie til stegning
### Sådan gør du • Kog quinoa som angivet på emballagen, og afdryp. • Snit kålen fint. Hak koriander. Skær agurk i små tern, og hak rødløget fint. • Vend alle ingredienserne sammen, og smag til med salt og peber. • Rør yoghurt med mayonnaise, hakket mynte og presset hvidløg. Smag til med salt og peber, og vend dressingen i quinosalaten.

• Rist krydderierne på en tør pande, til de begynder at dufte. Stød dem i en morter. • Rør lammekød med salt. Hak løget, og pres hvidløg. Rør løg, hvidløg og krydderier i kødet sammen med æg, danskvand og rasp. Krydr med peber. Lad farsen hvile i køleskabet i en halv time. • Hak fetaosten, og vend i farsen. Krydr med salt og peber. • Varm olien på en slip let-pande. Form farsen til små frikadeller på størrelse med en golfbold, og steg dem i ca. 5 min. på hver side. • Servér frikadellerne med quinoasalat.