Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Lammefrikadeller med quinoasalat

De små lammedeller er godt krydret og virkelig lækre i selskab med den fyldige quinoasalat med kål. Sundt og delikat måltid til frokost eller aften.

Opskrift på lammefrikadeller med quinoasalat

© Anders Schønnemann

### Opskrift på lammefrikadeller med quinoasalat Til 4 personer Resterne smager i øvrigt forrygende som fyld i pitabrød dagen derpå. Keramikskålene er fra Aage Wurtz.
QUINOASALAT quinoa 100 g grønkål renset 100 g (mix gerne både den grønne og violette kål) spidskål eller rødkål, renset 200 g koriander 1 bundt agurk 1⁄2 stk. rødløg 1 lille yoghurt 2 dl mayonnaise 2 spsk. mynte 1 lille bundt hvidløg 2 fed salt og peber
LAMMEFRIKADELLER spidskommen 2 tsk. koriander 1 tsk. fennikelfrø 1 tsk. hakket lammekød 400 g salt 1 tsk. løg 1 lille hvidløg 1 fed æg 1 stk. danskvand ca. 1 dl rasp 25 g fetaost 50 g salt og peber olivenolie til stegning
### Sådan gør du • Kog quinoa som angivet på emballagen, og afdryp. • Snit kålen fint. Hak koriander. Skær agurk i små tern, og hak rødløget fint. • Vend alle ingredienserne sammen, og smag til med salt og peber. • Rør yoghurt med mayonnaise, hakket mynte og presset hvidløg. Smag til med salt og peber, og vend dressingen i quinosalaten.

• Rist krydderierne på en tør pande, til de begynder at dufte. Stød dem i en morter. • Rør lammekød med salt. Hak løget, og pres hvidløg. Rør løg, hvidløg og krydderier i kødet sammen med æg, danskvand og rasp. Krydr med peber. Lad farsen hvile i køleskabet i en halv time. • Hak fetaosten, og vend i farsen. Krydr med salt og peber. • Varm olien på en slip let-pande. Form farsen til små frikadeller på størrelse med en golfbold, og steg dem i ca. 5 min. på hver side. • Servér frikadellerne med quinoasalat.

Relaterede Artikler