
Lammefrikadeller med quinoasalat
De små lammedeller er godt krydret og virkelig lækre i selskab med den fyldige quinoasalat med kål. Sundt og delikat måltid til frokost eller aften.
AfLone Kjær
### Opskrift på lammefrikadeller med quinoasalat
Til 4 personer
Resterne smager i øvrigt forrygende som fyld i pitabrød dagen derpå. Keramikskålene er fra Aage Wurtz.
QUINOASALAT
quinoa 100 g
grønkål renset 100 g (mix gerne både den grønne og violette kål)
spidskål eller rødkål, renset 200 g
koriander 1 bundt
agurk 1⁄2 stk.
rødløg 1 lille
yoghurt 2 dl
mayonnaise 2 spsk.
mynte 1 lille bundt
hvidløg 2 fed
salt og peber
LAMMEFRIKADELLER
spidskommen 2 tsk.
koriander 1 tsk.
fennikelfrø 1 tsk.
hakket lammekød 400 g
salt 1 tsk.
løg 1 lille
hvidløg 1 fed
æg 1 stk.
danskvand ca. 1 dl
rasp 25 g
fetaost 50 g
salt og peber
olivenolie til stegning
### Sådan gør du
• Kog quinoa som angivet på emballagen, og afdryp.
• Snit kålen fint. Hak koriander. Skær agurk i små tern, og hak rødløget fint.
• Vend alle ingredienserne sammen, og smag til med salt og peber.
• Rør yoghurt med mayonnaise, hakket mynte og presset hvidløg. Smag til med salt og peber, og vend dressingen i quinosalaten.
• Rist krydderierne på en tør pande, til de begynder at dufte. Stød dem i en morter.
• Rør lammekød med salt. Hak løget, og pres hvidløg. Rør løg, hvidløg og krydderier i kødet sammen med æg, danskvand og rasp. Krydr med peber. Lad farsen hvile i køleskabet i en halv time.
• Hak fetaosten, og vend i farsen. Krydr med salt og peber.
• Varm olien på en slip let-pande. Form farsen til små frikadeller på størrelse med en golfbold, og steg dem i ca. 5 min. på hver side.
• Servér frikadellerne med quinoasalat.