Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Lam a la Catalane

Denne enkle klassiske ret fra Catalonien gemmer på det møreste lammekød, tørrede frugter og en uforglemmelig smag.

6 personer (4 personer hvis retten serveres som en hovedret)

INGREDIENSER:

600 g lammebov eller kølle skåret i tern
100 g hvedemel
salt og peber
3 spsk. olivenolie
1/2 dl kraftig rødvin eller tør sherry
1 rødløg
2 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie
1 dåse cherrytomater
grøntsags- eller lammebouillon
150 g tørrede frugter
salt og peber

SÅDAN GØR DU:

• Vend kødet i mel tilsat salt og peber. Varm olien i en gryde ved god varme og brun kødet lidt af gangen. Tilsæt rødvin og lad det fordampe.

• Hak løget og knus de hele hvidløgsfed. Varm olien på en pande og steg løg og hvidløg. Tilsæt tomater og steg et par minutter. Kom ’sofritoen’ i gryden til lammet. Tilsæt bouillon så det dækker og lad kødet simre ved svag varme i ca. 1 ½ time. De tørrede frugter tilsættes ca. 15 min. før kødet er færdigt. Smag til med salt og peber.

Relaterede Artikler