Lam a la Catalane

Denne enkle klassiske ret fra Catalonien gemmer på det møreste lammekød, tørrede frugter og en uforglemmelig smag.

6 personer (4 personer hvis retten serveres som en hovedret)

INGREDIENSER:

600 g lammebov eller kølle skåret i tern 100 g hvedemel salt og peber 3 spsk. olivenolie 1/2 dl kraftig rødvin eller tør sherry 1 rødløg 2 fed hvidløg 2 spsk. olivenolie 1 dåse cherrytomater grøntsags- eller lammebouillon 150 g tørrede frugter salt og peber

SÅDAN GØR DU:

• Vend kødet i mel tilsat salt og peber. Varm olien i en gryde ved god varme og brun kødet lidt af gangen. Tilsæt rødvin og lad det fordampe.

• Hak løget og knus de hele hvidløgsfed. Varm olien på en pande og steg løg og hvidløg. Tilsæt tomater og steg et par minutter. Kom ’sofritoen’ i gryden til lammet. Tilsæt bouillon så det dækker og lad kødet simre ved svag varme i ca. 1 ½ time. De tørrede frugter tilsættes ca. 15 min. før kødet er færdigt. Smag til med salt og peber.