Laks med spidskål i citrongræs og kokussauce
© Anders Schønnemann

Laks med spidskål i citrongræs og kokussauce

Laksen er skåret ud som en sommerfugl – to tynde skiver, der hænger sammen i skindet, foldes ud.

Opskrift til 4 personer

citrongræs 2 stk.
kokosmælk 1 ds.
karrypasta 1 tsk.
lime 1 stk.
fishsauce 1 tsk.
jasminris 3 dl
laks 4 stykker
spidskål 1 stk.
salt og peber

Skær citrongræs over på langs én gang, og bank let fladt. Kom det i en gryde sammen med kokosmælk og karrypasta. Lad simre i 5 min. Sluk for varmen, og lad stå og trække i 10 min.

Sæt risene over.

Sæt ovnen på 200°.

Læg laksen på bagepapir i en bradepande. Krydr med salt og peber, og steg fisken i ovnen i 10-12 min.

Kog saucen op igen, og smag til med limesaft, fishsauce, salt og peber. Tag citrongræsset op, og smid væk. Snit spidskålen helt fint, og vend i kokosmælken. Lad lige kålen blive helt varm.

Servér til laks og ris.

Service fra Uh la la.