Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Laks med spidskål i citrongræs og kokussauce

Laksen er skåret ud som en sommerfugl – to tynde skiver, der hænger sammen i skindet, foldes ud.

Laks med spidskål i citrongræs og kokussauce

© Anders Schønnemann

Opskrift til 4 personer

citrongræs 2 stk.
kokosmælk 1 ds.
karrypasta 1 tsk.
lime 1 stk.
fishsauce 1 tsk.
jasminris 3 dl
laks 4 stykker
spidskål 1 stk.
salt og peber

Skær citrongræs over på langs én gang, og bank let fladt. Kom det i en gryde sammen med kokosmælk og karrypasta. Lad simre i 5 min. Sluk for varmen, og lad stå og trække i 10 min.

Sæt risene over.

Sæt ovnen på 200°.

Læg laksen på bagepapir i en bradepande. Krydr med salt og peber, og steg fisken i ovnen i 10-12 min.

Kog saucen op igen, og smag til med limesaft, fishsauce, salt og peber. Tag citrongræsset op, og smid væk. Snit spidskålen helt fint, og vend i kokosmælken. Lad lige kålen blive helt varm.

Servér til laks og ris.

Service fra Uh la la.

Relaterede Artikler