Hovedret Lækre fiskefrikadeller Sprød salat og fiskefrikadeller er skøn hverdagsmad, der smager af forår. Af Helle Helle Kjems — 17. april 2019 #hverdagsmad © Tia Borgsmidt Fiskedeller med quinoa, kålsalat og ramsløgsyoghurt Det skal du bruge: Quinoa-tabbouleh 100 g quinoa 1 lille spidskål ½ tsk. flagesalt ½ tsk. sukker 1 agurk 100 g babyspinat 1 bundt mynte 1 bundt persille ½ dl olivenolie Fiskefrikadeller 200 g torskefisk uden skind og ben 200 g laks uden skind og ben 1 tsk. salt 1 æg 2 spsk. hvedemel 1 bundt krydderurter ca. 20 g fx persille eller basilikum ½ dl mælk smør til stegning 1 citron i både Ramsløgsyoghurt 2 dl yoghurt naturel 1-2 spsk. sød sennep 25 g ramsløg salt og peber Sådan gør du: Quinoakålsalat Skyl quinoa, og kog som beskrevet på emballagen. Afkøl quinoa. Fjern de yderste blade af kålen. Halvér kålen. Fjern stokken, og snit kålen fint. Drys kålen med salt og sukker, og kram den godt. Skær agurken i små tern. Skyl og slyng spinaten tør. Vend forsigtigt quinoa med kål, agurk og spinat. Hak urterne, og vend i salaten samme med olivenolie. Fiskefrikadeller Hak torsk og laks, og kom fisken i en skål med salt, og rør til en tyk fars. Tilsæt æg, hvedemel, hakkede urter, og rør farsen lind med mælk. Krydr med peber, og lad farsen hvile ca. 30 minutter. Form farsen til frikadeller, og steg dem sprøde i smør. Ramsløgsyoghurt Rør yoghurt med sød sennep og hakket ramsløg, og smag til med salt og peber. Servér fiskefrikadeller med citron i både, quinoakålssalat og ramsløgs- yoghurt. Relateret Hovedret Rødspætter med fennikel, radiser og kaperssmør Gaveideer 12 gode gaveidéer til Fars Dag Kultur Fiskebaren guider: Sådan lærer du at elske østers Hovedret Vegetarbøffer med jordbærsalat og mormordressing Hovedret Hverdags-vege-wok med kål og nudler Forret Stegte blæksprutter med citronmayonnaise og sprød salat med vinaigrette