Hovedret Lækre fiskefrikadeller Sprød salat og fiskefrikadeller er skøn hverdagsmad, der smager af forår. Af Helle Helle Kjems — 17. april 2019 #hverdagsmad © Tia Borgsmidt Fiskedeller med quinoa, kålsalat og ramsløgsyoghurt Det skal du bruge: Quinoa-tabbouleh 100 g quinoa 1 lille spidskål ½ tsk. flagesalt ½ tsk. sukker 1 agurk 100 g babyspinat 1 bundt mynte 1 bundt persille ½ dl olivenolie Fiskefrikadeller 200 g torskefisk uden skind og ben 200 g laks uden skind og ben 1 tsk. salt 1 æg 2 spsk. hvedemel 1 bundt krydderurter ca. 20 g fx persille eller basilikum ½ dl mælk smør til stegning 1 citron i både Ramsløgsyoghurt 2 dl yoghurt naturel 1-2 spsk. sød sennep 25 g ramsløg salt og peber Sådan gør du: Quinoakålsalat Skyl quinoa, og kog som beskrevet på emballagen. Afkøl quinoa. Fjern de yderste blade af kålen. Halvér kålen. Fjern stokken, og snit kålen fint. Drys kålen med salt og sukker, og kram den godt. Skær agurken i små tern. Skyl og slyng spinaten tør. Vend forsigtigt quinoa med kål, agurk og spinat. Hak urterne, og vend i salaten samme med olivenolie. Fiskefrikadeller Hak torsk og laks, og kom fisken i en skål med salt, og rør til en tyk fars. Tilsæt æg, hvedemel, hakkede urter, og rør farsen lind med mælk. Krydr med peber, og lad farsen hvile ca. 30 minutter. Form farsen til frikadeller, og steg dem sprøde i smør. Ramsløgsyoghurt Rør yoghurt med sød sennep og hakket ramsløg, og smag til med salt og peber. Servér fiskefrikadeller med citron i både, quinoakålssalat og ramsløgs- yoghurt. Relateret Hovedret Spaghetti vongole: En italiensk ret med masser af smag Hovedret Muslingesuppe med urter og safran-aioli Hovedret Salatdolmades og green yoghurt Hovedret Steak-salat med stegt kål, ramsløg og kartofler Hovedret Salat af jordskokker, avokado og stenbiderrogn Hovedret Middag i det fri: Prøv denne lækre grillmenu