Lækre fiskefrikadeller
Sprød salat og fiskefrikadeller er skøn hverdagsmad, der smager af forår.
Af — 17. april 2019Fiskedeller med quinoa, kålsalat og ramsløgsyoghurt
Det skal du bruge:
Quinoa-tabbouleh
- 100 g quinoa
- 1 lille spidskål
- ½ tsk. flagesalt
- ½ tsk. sukker
- 1 agurk
- 100 g babyspinat
- 1 bundt mynte
- 1 bundt persille
- ½ dl olivenolie
Fiskefrikadeller
- 200 g torskefisk uden skind og ben
- 200 g laks uden skind og ben
- 1 tsk. salt
- 1 æg
- 2 spsk. hvedemel
- 1 bundt krydderurter ca. 20 g
- fx persille eller basilikum
- ½ dl mælk
- smør til stegning
- 1 citron i både
Ramsløgsyoghurt
- 2 dl yoghurt naturel
- 1-2 spsk. sød sennep
- 25 g ramsløg
- salt og peber
Sådan gør du:
Quinoakålsalat
- Skyl quinoa, og kog som beskrevet på emballagen. Afkøl quinoa.
- Fjern de yderste blade af kålen.
- Halvér kålen. Fjern stokken, og snit kålen fint.
- Drys kålen med salt og sukker, og kram den godt.
- Skær agurken i små tern.
- Skyl og slyng spinaten tør.
- Vend forsigtigt quinoa med kål, agurk og spinat.
- Hak urterne, og vend i salaten samme med olivenolie.
Fiskefrikadeller
- Hak torsk og laks, og kom fisken i en skål med salt, og rør til en tyk fars.
- Tilsæt æg, hvedemel, hakkede urter, og rør farsen lind med mælk.
- Krydr med peber, og lad farsen hvile ca. 30 minutter.
- Form farsen til frikadeller, og steg dem sprøde i smør.
Ramsløgsyoghurt
Rør yoghurt med sød sennep og hakket ramsløg, og smag til med salt og peber.
Servér fiskefrikadeller med citron i både, quinoakålssalat og ramsløgs- yoghurt.