Hovedret Lækre fiskefrikadeller Sprød salat og fiskefrikadeller er skøn hverdagsmad, der smager af forår. Af Helle Helle Kjems — 17. april 2019 hverdagsmad Opskrifter med ramsløg © Tia Borgsmidt Fiskedeller med quinoa, kålsalat og ramsløgsyoghurt Det skal du bruge: Quinoa-tabbouleh 100 g quinoa 1 lille spidskål ½ tsk. flagesalt ½ tsk. sukker 1 agurk 100 g babyspinat 1 bundt mynte 1 bundt persille ½ dl olivenolie Fiskefrikadeller 200 g torskefisk uden skind og ben 200 g laks uden skind og ben 1 tsk. salt 1 æg 2 spsk. hvedemel 1 bundt krydderurter ca. 20 g fx persille eller basilikum ½ dl mælk smør til stegning 1 citron i både Ramsløgsyoghurt 2 dl yoghurt naturel 1-2 spsk. sød sennep 25 g ramsløg salt og peber Sådan gør du: Quinoakålsalat Skyl quinoa, og kog som beskrevet på emballagen. Afkøl quinoa. Fjern de yderste blade af kålen. Halvér kålen. Fjern stokken, og snit kålen fint. Drys kålen med salt og sukker, og kram den godt. Skær agurken i små tern. Skyl og slyng spinaten tør. Vend forsigtigt quinoa med kål, agurk og spinat. Hak urterne, og vend i salaten samme med olivenolie. Fiskefrikadeller Hak torsk og laks, og kom fisken i en skål med salt, og rør til en tyk fars. Tilsæt æg, hvedemel, hakkede urter, og rør farsen lind med mælk. Krydr med peber, og lad farsen hvile ca. 30 minutter. Form farsen til frikadeller, og steg dem sprøde i smør. Ramsløgsyoghurt Rør yoghurt med sød sennep og hakket ramsløg, og smag til med salt og peber. Servér fiskefrikadeller med citron i både, quinoakålssalat og ramsløgs- yoghurt. Relateret Hovedret Nem, italiensk pinsa med med langtidsbagt peberfrugt, tomat og stracciatella Hovedret Opskrift på stegt rødtunge med syltede stikkelsbær og knust agurkesalat Hovedret Opskrift på stegt kylling med råsyltede ribs & mormorsalat Hovedret Opskrift på sprød krydret rissalat med knuste agurker, forårsløg, chili og koriander Hovedret Opskrift på friterede blæksprutter, rejer og jomfruhummer med salsa tartare Hovedret Lammekrone på spinat-kartoffelcreme, grillede asparges og brændte løg med ramsløgolie