Lækre fiskefrikadeller

Sprød salat og fiskefrikadeller er skøn hverdagsmad, der smager af forår.

Fiskefrikadeller med sprød salat
© Tia Borgsmidt

Fiskedeller med quinoa, kålsalat og ramsløgsyoghurt

Det skal du bruge:

Quinoa-tabbouleh

  • 100 g quinoa
  • 1 lille spidskål
  • ½ tsk. flagesalt
  • ½ tsk. sukker
  • 1 agurk
  • 100 g babyspinat
  • 1 bundt mynte
  • 1 bundt persille
  • ½ dl olivenolie

Fiskefrikadeller

  • 200 g torskefisk uden skind og ben
  • 200 g laks uden skind og ben
  • 1 tsk. salt
  • 1 æg
  • 2 spsk. hvedemel
  • 1 bundt krydderurter ca. 20 g
  • fx persille eller basilikum
  • ½ dl mælk
  • smør til stegning
  • 1 citron i både

Ramsløgsyoghurt

  • 2 dl yoghurt naturel
  • 1-2 spsk. sød sennep
  • 25 g ramsløg
  • salt og peber

Sådan gør du:

Quinoakålsalat

  1. Skyl quinoa, og kog som beskrevet på emballagen. Afkøl quinoa.
  2. Fjern de yderste blade af kålen.
  3. Halvér kålen. Fjern stokken, og snit kålen fint.
  4. Drys kålen med salt og sukker, og kram den godt.
  5. Skær agurken i små tern.
  6. Skyl og slyng spinaten tør.
  7. Vend forsigtigt quinoa med kål, agurk og spinat.
  8. Hak urterne, og vend i salaten samme med olivenolie.

Fiskefrikadeller

  1. Hak torsk og laks, og kom fisken i en skål med salt, og rør til en tyk fars.
  2. Tilsæt æg, hvedemel, hakkede urter, og rør farsen lind med mælk.
  3. Krydr med peber, og lad farsen hvile ca. 30 minutter.
  4. Form farsen til frikadeller, og steg dem sprøde i smør.

Ramsløgsyoghurt

  1. Rør yoghurt med sød sennep og hakket ramsløg, og smag til med salt og peber.

  2. Servér fiskefrikadeller med citron i både, quinoakålssalat og ramsløgs- yoghurt.