Lækker ret med kulmule, kærnemælk og falsk jord

Ja, det lyder måske lidt pudsigt, men vi lover, at du ikke kommer til at fortryde at kaste dig ud i retten. Med lidt forberedelse har du tid til at nyde dine gæster, mens de er der.

Kulmule, grønne ærter, nye kartofler, kærnemælk og falsk jord
© Anders Schønnemann

Kulmule, grønne ærter, nye kartofler, kærnemælk og falsk jord

Til 4 personer

Dét skal du bruge:

Falsk jord

  • 2 skiver mørkt rugbrød
  • 2 spsk. olivenolie
  • flagesalt

Tilbehør

  • 600 g nye kartofler
  • 200 g ærter i bælg
  • 1 lille bundt radiser

Kærnemælksfløde

  • 2 dl piskefløde
  • saft af ½ citron
  • 2 tsk. sukker
  • ½-1 dl kærnemælk
  • salt og peber

Smørstegt kulmule

  • 600 g kulmulefilet
  • 20 g smør
  • 1 citron
  • 1 lille bundt kørvel eller dild
  • lidt olivenolie

Sådan gør du:

Falsk jord

  1. Skær rugbrødet i mindre tern, og vend med olie.
  2. Fordel det på en bageplade med bagepapir, og drys med salt.
  3. Bag det sprødt i ovnen ved 200 ° i ca. 10 min.
  4. Afkøl, og kom det i en blender eller minihakker, til det er helt fint og ligner jord i konsistensen.

Tilbehør

  1. Skur kartoflerne, og kog dem lige netop møre i letsaltet vand.
  2. Afdryp og skær kartoflerne i kvarte.
  3. Bælg ærterne.
  4. Skyl radiserne, og giv dem et opkog i ca. 2 minutter, hvorefter de afdryppes og halveres.

Kærnemælksfløde

  1. Kom fløde i en skål, og tilsæt citronsaft og sukker.
  2. Lad det stå på køkkenbordet, til det tykner, og rør forsigtigt i det.
  3. Smag til med kærnemælk og dernæst med salt og peber.

Smørstegt kulmule

  1. Skær fisken ud i portionsstykker. Krydr med salt og peber.
  2. Smelt smørret på en varm slip let-pande, og brun fisken på begge sider.
  3. Steg, til den deler sig i flager, når du trykker let på den med en finger.
  4. Pres citronsaft over.
  5. Anret kartofler, ærter, radiser og smørstegt kulmule i dybe tallerkener.
  6. Hæld kærnemælksfløde i bunden af tallerkenerne, og drys med falsk jord.
  7. Dryp lidt olivenolie over, og pynt med kørvel eller dild.