Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Lækker ret med kulmule, kærnemælk og falsk jord

Ja, det lyder måske lidt pudsigt, men vi lover, at du ikke kommer til at fortryde at kaste dig ud i retten. Med lidt forberedelse har du tid til at nyde dine gæster, mens de er der.

Kulmule, grønne ærter, nye kartofler, kærnemælk og falsk jord

© Anders Schønnemann

Kulmule, grønne ærter, nye kartofler, kærnemælk og falsk jord

Til 4 personer

Dét skal du bruge:

Falsk jord

  • 2 skiver mørkt rugbrød
  • 2 spsk. olivenolie
  • flagesalt

Tilbehør

  • 600 g nye kartofler
  • 200 g ærter i bælg
  • 1 lille bundt radiser

Kærnemælksfløde

  • 2 dl piskefløde
  • saft af ½ citron
  • 2 tsk. sukker
  • ½-1 dl kærnemælk
  • salt og peber

Smørstegt kulmule

  • 600 g kulmulefilet
  • 20 g smør
  • 1 citron
  • 1 lille bundt kørvel eller dild
  • lidt olivenolie

Sådan gør du:

Falsk jord

  1. Skær rugbrødet i mindre tern, og vend med olie.
  2. Fordel det på en bageplade med bagepapir, og drys med salt.
  3. Bag det sprødt i ovnen ved 200 ° i ca. 10 min.
  4. Afkøl, og kom det i en blender eller minihakker, til det er helt fint og ligner jord i konsistensen.

Tilbehør

  1. Skur kartoflerne, og kog dem lige netop møre i letsaltet vand.
  2. Afdryp og skær kartoflerne i kvarte.
  3. Bælg ærterne.
  4. Skyl radiserne, og giv dem et opkog i ca. 2 minutter, hvorefter de afdryppes og halveres.

Kærnemælksfløde

  1. Kom fløde i en skål, og tilsæt citronsaft og sukker.
  2. Lad det stå på køkkenbordet, til det tykner, og rør forsigtigt i det.
  3. Smag til med kærnemælk og dernæst med salt og peber.

Smørstegt kulmule

  1. Skær fisken ud i portionsstykker. Krydr med salt og peber.
  2. Smelt smørret på en varm slip let-pande, og brun fisken på begge sider.
  3. Steg, til den deler sig i flager, når du trykker let på den med en finger.
  4. Pres citronsaft over.
  5. Anret kartofler, ærter, radiser og smørstegt kulmule i dybe tallerkener.
  6. Hæld kærnemælksfløde i bunden af tallerkenerne, og drys med falsk jord.
  7. Dryp lidt olivenolie over, og pynt med kørvel eller dild.