
Lækker ret med kulmule, kærnemælk og falsk jord
Ja, det lyder måske lidt pudsigt, men vi lover, at du ikke kommer til at fortryde at kaste dig ud i retten. Med lidt forberedelse har du tid til at nyde dine gæster, mens de er der.
AfLone Kjær
Kulmule, grønne ærter, nye kartofler, kærnemælk og falsk jord
Til 4 personer
Dét skal du bruge:
Falsk jord
- 2 skiver mørkt rugbrød
- 2 spsk. olivenolie
- flagesalt
Tilbehør
- 600 g nye kartofler
- 200 g ærter i bælg
- 1 lille bundt radiser
Kærnemælksfløde
- 2 dl piskefløde
- saft af ½ citron
- 2 tsk. sukker
- ½-1 dl kærnemælk
- salt og peber
Smørstegt kulmule
- 600 g kulmulefilet
- 20 g smør
- 1 citron
- 1 lille bundt kørvel eller dild
- lidt olivenolie
Sådan gør du:
Falsk jord
- Skær rugbrødet i mindre tern, og vend med olie.
- Fordel det på en bageplade med bagepapir, og drys med salt.
- Bag det sprødt i ovnen ved 200 ° i ca. 10 min.
- Afkøl, og kom det i en blender eller minihakker, til det er helt fint og ligner jord i konsistensen.
Tilbehør
- Skur kartoflerne, og kog dem lige netop møre i letsaltet vand.
- Afdryp og skær kartoflerne i kvarte.
- Bælg ærterne.
- Skyl radiserne, og giv dem et opkog i ca. 2 minutter, hvorefter de afdryppes og halveres.
Kærnemælksfløde
- Kom fløde i en skål, og tilsæt citronsaft og sukker.
- Lad det stå på køkkenbordet, til det tykner, og rør forsigtigt i det.
- Smag til med kærnemælk og dernæst med salt og peber.
Smørstegt kulmule
- Skær fisken ud i portionsstykker. Krydr med salt og peber.
- Smelt smørret på en varm slip let-pande, og brun fisken på begge sider.
- Steg, til den deler sig i flager, når du trykker let på den med en finger.
- Pres citronsaft over.
- Anret kartofler, ærter, radiser og smørstegt kulmule i dybe tallerkener.
- Hæld kærnemælksfløde i bunden af tallerkenerne, og drys med falsk jord.
- Dryp lidt olivenolie over, og pynt med kørvel eller dild.