Lækker hovedret!

Oksemørbrad med tangsalat og østersmayo.

oksemørbrad østers mayo tang salat

© Anders Schønnemann

Oksemørbrad med tangsalat og østersmayo

Delikat, enkelt og uden tvivl en sikker succes. Den salte østersmayonnaise giver et lækkert modspil til det møre kød.

4 personer

Det skal du bruge:

Østermayonnaise

  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • ½ tsk. salt
  • saft af ½ citron
  • 1 ½ dl smagsneutral olie
  • 2 østers

Oksemørbrad

  • 1 lille stykke oksemørbrad ca. 400 g
  • salt og peber
  • olivenolie
  • smør
  • 200 g tangsalat
  • 1 potte thai-basilikum eller koriander

Sådan gør du:

Østersmayonnaise

  • Pisk æggeblommer med salt og citronsaft. Tilsæt olien dråbevis, mens der piskes til en tyk mayonnaise. Smag til med peber.
  • Åbn østers, og rør saften i mayonnaisen. Hak østers, og vend i mayonnaise.

Oksemørbrad

  • Varm olie og smør i en stegegryde og brun ved høj varme oksefileten. Lad den få en sprød bruning. Læg kødet i et fad, og steg det i ovnen ved 175 grader til centrums- temperaturen viser 55 grader. Tag kødet ud, og lad det hvile tildækket ca. 10 min.
  • Skær kødet i skiver, og anret med østersmayonnaise og tangsalat. Pynt med thai-basilikum eller koriander.

Relaterede Artikler