Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Lækker hovedret!

Oksemørbrad med tangsalat og østersmayo.

oksemørbrad østers mayo tang salat

© Anders Schønnemann

Oksemørbrad med tangsalat og østersmayo

Delikat, enkelt og uden tvivl en sikker succes. Den salte østersmayonnaise giver et lækkert modspil til det møre kød.

4 personer

Det skal du bruge:

Østermayonnaise

  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • ½ tsk. salt
  • saft af ½ citron
  • 1 ½ dl smagsneutral olie
  • 2 østers

Oksemørbrad

  • 1 lille stykke oksemørbrad ca. 400 g
  • salt og peber
  • olivenolie
  • smør
  • 200 g tangsalat
  • 1 potte thai-basilikum eller koriander

Sådan gør du:

Østersmayonnaise

  • Pisk æggeblommer med salt og citronsaft. Tilsæt olien dråbevis, mens der piskes til en tyk mayonnaise. Smag til med peber.
  • Åbn østers, og rør saften i mayonnaisen. Hak østers, og vend i mayonnaise.

Oksemørbrad

  • Varm olie og smør i en stegegryde og brun ved høj varme oksefileten. Lad den få en sprød bruning. Læg kødet i et fad, og steg det i ovnen ved 175 grader til centrums- temperaturen viser 55 grader. Tag kødet ud, og lad det hvile tildækket ca. 10 min.
  • Skær kødet i skiver, og anret med østersmayonnaise og tangsalat. Pynt med thai-basilikum eller koriander.

Relaterede Artikler