Suppesæsonen er for længst skudt i gang, og med danske jordskokker og sæsonens æbler byder vi på en vidunderlig cremet vintersuppe. De sprøde kartoffelbrød er lækkert tilbehør.
4 personer
Du skal bruge:
Jordskokkesuppe
1 løg
750 g jordskokker
1 æble
1 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg
4 kvist rosmarin
1 liter grøntsagsbouillon
1-2 dl fløde
2 æbler
salt og peber
1 lille håndfuld frisk timian
lidt olivenolie
Sprøde kartoffelbrød
4 skiver fuldkornshvedebrød
100 g reven ost
4 kartofler
1 spsk. olivenolie
salt og peber
2 kviste rosmarin
Sådan gør du:
Jordskokkesuppe
Hak løget fint. Skræl jordskokkerne og skær dem i mundrette stykker. Skræl æblet og skær i mindre stykker.
Varm olien i en gryde og svits løg, presset hvidløg, jordskokker, æble og rosmarin et par minutter. Hæld bouillon på, og lad grønsagerne simre ved svag varme under låg i ca. 30 min., til jordskokkerne er møre.
Blend suppen til en ensartet konsistens. Spæd til med fløde og evt. mere bouillon, hvis suppen er for tyk.
Halvér æblerne, fjern kernehus, og skær æblerne i tynde både. Smag suppen til med salt og peber, og top suppen med æbler, frisk timian og et dryp olivenolie. Servér de sprøde kartoffelbrød til.
Sprøde kartoffelbrød
Læg brødene på en bageplade med bagepapir. Top med ost.
Skær kartoflerne i ultratynde skiver og fordel taglagt på brødene.
Dryp olivenolie over og drys med hakket rosmarin.
Krydr med salt og peber og bag brødene i ovnen ved 200 ° i ca. 15 minutter, til de er gyldne.