Lækker cremet suppe – og så er den vegetarisk
Suppesæsonen er for længst skudt i gang, få opskriften på den fyldige vintersuppe her.
AfLone Kjær
Suppesæsonen er for længst skudt i gang, og med danske jordskokker og sæsonens æbler byder vi på en vidunderlig cremet vintersuppe. De sprøde kartoffelbrød er lækkert tilbehør.
4 personer
Du skal bruge:
Jordskokkesuppe
- 1 løg
- 750 g jordskokker
- 1 æble
- 1 spsk. olivenolie
- 2 fed hvidløg
- 4 kvist rosmarin
- 1 liter grøntsagsbouillon
- 1-2 dl fløde
- 2 æbler
- salt og peber
- 1 lille håndfuld frisk timian
- lidt olivenolie
Sprøde kartoffelbrød
- 4 skiver fuldkornshvedebrød
- 100 g reven ost
- 4 kartofler
- 1 spsk. olivenolie
- salt og peber
- 2 kviste rosmarin
Sådan gør du:
Jordskokkesuppe
- Hak løget fint. Skræl jordskokkerne og skær dem i mundrette stykker. Skræl æblet og skær i mindre stykker.
- Varm olien i en gryde og svits løg, presset hvidløg, jordskokker, æble og rosmarin et par minutter. Hæld bouillon på, og lad grønsagerne simre ved svag varme under låg i ca. 30 min., til jordskokkerne er møre.
- Blend suppen til en ensartet konsistens. Spæd til med fløde og evt. mere bouillon, hvis suppen er for tyk.
- Halvér æblerne, fjern kernehus, og skær æblerne i tynde både. Smag suppen til med salt og peber, og top suppen med æbler, frisk timian og et dryp olivenolie. Servér de sprøde kartoffelbrød til.
Sprøde kartoffelbrød
- Læg brødene på en bageplade med bagepapir. Top med ost.
- Skær kartoflerne i ultratynde skiver og fordel taglagt på brødene.
- Dryp olivenolie over og drys med hakket rosmarin.
- Krydr med salt og peber og bag brødene i ovnen ved 200 ° i ca. 15 minutter, til de er gyldne.