Lækker cremet suppe – og så er den vegetarisk

Suppesæsonen er for længst skudt i gang, få opskriften på den fyldige vintersuppe her.

Jordskokkesuppe med æbler og sprøde kartoffelbrød

Suppesæsonen er for længst skudt i gang, og med danske jordskokker og sæsonens æbler byder vi på en vidunderlig cremet vintersuppe. De sprøde kartoffelbrød er lækkert tilbehør.

4 personer

Du skal bruge:

Jordskokkesuppe

  • 1 løg
  • 750 g jordskokker
  • 1 æble
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 fed hvidløg
  • 4 kvist rosmarin
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 1-2 dl fløde
  • 2 æbler
  • salt og peber
  • 1 lille håndfuld frisk timian
  • lidt olivenolie

Sprøde kartoffelbrød

  • 4 skiver fuldkornshvedebrød
  • 100 g reven ost
  • 4 kartofler
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt og peber
  • 2 kviste rosmarin

Sådan gør du:

Jordskokkesuppe

  • Hak løget fint. Skræl jordskokkerne og skær dem i mundrette stykker. Skræl æblet og skær i mindre stykker.
  • Varm olien i en gryde og svits løg, presset hvidløg, jordskokker, æble og rosmarin et par minutter. Hæld bouillon på, og lad grønsagerne simre ved svag varme under låg i ca. 30 min., til jordskokkerne er møre.
  • Blend suppen til en ensartet konsistens. Spæd til med fløde og evt. mere bouillon, hvis suppen er for tyk.
  • Halvér æblerne, fjern kernehus, og skær æblerne i tynde både. Smag suppen til med salt og peber, og top suppen med æbler, frisk timian og et dryp olivenolie. Servér de sprøde kartoffelbrød til.

Sprøde kartoffelbrød

  • Læg brødene på en bageplade med bagepapir. Top med ost.
  • Skær kartoflerne i ultratynde skiver og fordel taglagt på brødene.
  • Dryp olivenolie over og drys med hakket rosmarin.
  • Krydr med salt og peber og bag brødene i ovnen ved 200 ° i ca. 15 minutter, til de er gyldne.