Kyllingekødboller med sesam og spicy agurkesalat

Der er smæk på smagen, når vi giver kyllingekødboller og agurkesalaten et spicy asiatisk tvist med grøn karrypasta, hoisinsauce, chili, koriander og sesamfrø. Nyd eventuelt retten med lidt kogte ris eller nudler on the side.

Kyllingekødboller med sesam og spicy agurkesalat
© Tia Borgsmidt

Bambusbakke og skål fra H&M Home, keramiktallerken fra Vildersbøll, lille træskål fra House Doctor, træbestik privateje.

Kyllingekødboller med sesam og spicy agurkesalat

4 personer

Det skal du bruge

  • 1 løg
  • 300 g hakket kyllingekød
  • 1 spsk. grøn karrypasta
  • 1 lille æg
  • 1 spsk. hvedemel
  • ½ tsk. groft salt
  • Hoisinsauce
  • 2 tsk. sesamfrø
  • 1 agurk
  • 1 lille løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 rød chili
  • 1 lille bundt frisk koriander
  • 1 bundt forårsløg
  • Saft af 2 lime
  • 2 spsk. fiskesauce
  • 1 spsk. sesamolie
  • 2 tsk. sukker

Sådan gør du

  1. Pil løget, og riv det fint. Rør kød med løg, karrypasta, æg, mel og groft salt til en fars. Lad farsen hvile ca. 30 min. i køleskab.
  2. Form kyllingekødet til kødboller (på størrelse med en golfbold), og læg dem på en bageplade med bagepapir. Steg kødbollerne i ovnen ved 220° i ca. 12 min. Vend dem eventuelt undervejs.
  3. Halvér agurken, og skær den i grove stykker – gerne forskellige teksturer. Pil og hak løget, og pres hvidløget. Halvér chilien, skrab kernerne ud, og hak chilien fint. Hak koriander, og snit forårsløg. Vend agurker med løg, hvidløg, chili, koriander og forårsløg.
  4. Rør limesaft med fiskesauce, sesamolie og sukker, og hæld lagen over agurkesalaten. Vend forsigtigt rundt.
  5. Glasér kyllingebollerne med hoisinsauce, drys sesam over, og servér med agurkesalat og evt. kogte nudler eller ris