© Styling: Lone Kjær, Foto: Tia Borgsmidt

Kylling med jordskokker i cremet flødesauce

En nem og lækker hverdagsret for hele familien. Retten er cremet og mild med en skøn smag af kylling og jordskokker.

Kylling med jordskokker i flødesauce

Comfort food i verdensklasse ... aromatisk, cremet og mild med en skøn smag af kylling og jordskokker.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 250 g kyllingefilet uden skind og ben
  • 1 spsk. hvedemel
  • ½ løg
  • 250 g jordskokker
  • 12 g smør
  • 50 g røget bacon i tern
  • ¼ dl balsamicoeddike
  • 1 dl bouillon
  • 1 piskefløde
  • Flagesalt og peber
  • 2 kviste persille

Tilbehør

  • fuldkornsris

Sådan gør du

Kylling med jordskokker i flødesauce

  1. Skær kyllingen i grove tern, og vend med hvedemel. Pil og hak løget.
  1. Rens jordskokker; hvis de ikke er for jordede, kan du nøjes med at skure dem.
  1. Skær jordskokker i små tern.
  1. Smelt smørret i en gryde, og brun kyllingen på begge sider. Tag kyllingen op.
  1. Steg bacon næsten sprødt, og tilsæt løg og jordskokker. Vend godt rundt.
  1. Kom kyllingen tilbage i gryden, og hæld balsamico ved.
  1. Lad det fordampe, inden du hælder bouillon på.
  1. Lad retten simre under låg i ca. 8 min.
  1. Tilsæt fløde, kog op, og smag til med flagesalt og peber.
  1. Skyl persillen, hak den, og vend den i saucen.

Servering

  1. Servér kylling med jordskokker i flødesauce med kogte fuldkornsris.

Retten kan fint serveres til gæster – supplér da med en kålsalat vendt med vinaigrette, nødder og parmesanost.