Kylling i gryde med chorizopølser

Kraftig og lækker. Servér med et godt brød og måske en sprød salat.

© Anders Schønnemann

Mikset af smage fra chorizo og kylling gør sovsen til noget særligt. Her serveret på en bakke fra House Doctor. Det sorte fad i ler er fra The Travelling Band.

4 personer

kylling 1 stk.
hvedemel 1⁄2 dl
olivenolie 3 spsk.
salt og peber
porrer 2 stk.
rødløg 2 stk.
chorizopølser 200 g
små hvidløg 3 fed
frisk timian 4 kviste
citron 1 stk. økologisk reven skal heraf
hvidvin 2 dl
hønsebouillon 1 dl
cherrytomater 1 dåse
friske urter - timian eller bredbladet persille
groft brød
evt. sprød salat

• Rens kyllingen, og partér den i seks dele.
• Dup med køkkenrulle, og vend stykkerne i melet.
• Varm halvdelen af olien i en stor stegegryde, og brun kyllingestykkerne.
• Krydr med salt og peber, og tag kyllingestykkerne op, når de er blevet brunet.
• Rens porrerne, og skær dem i skiver. Skyl dem godt. • Skær løgene i tynde både.
• Hæld resten af olien i gryden, og varm den op.
• Steg chorizopølser, porrer og løg med presset hvidløg i et par minutter.
• Tilsæt kyllingestykkerne, timian og citronskal.
• Hæld hvidvin på, og lad det fordampe.
• Tilsæt bouillon og cherrytomater, og lad kyllingen simre under låg ved svag varme i ca. 30 min.
• Smag saucen til med salt og peber, og drys retten med krydderurter
• Servér kyllingegryden rygende varm med groft brød og evt. sprød salat.

Relaterede Artikler