Kylling a la saltimbocca

Saltimbocca kalder romerne små kalveschnitzler med salvie og røget skinke. I denne opskrift bruges kylling i stedet for kalv og fransk estragon i stedet for salvie. Men det bliver de små, lækre hapser bestemt ikke ringere af. Tværtimod. Server med pasta, fx frisk italiensk fettucine, vendt sammen med en skefuld citronpesto.

© John Bendtsen

Opskrift til 3 personer

inderfilet af majskylling 300 g
fransk estragon 2-3 blade pr. inderfilet
lufttørret skinke 3-4 skiver i fingerbrede strimler
havsalt og sort peber
smør eller flydende Becel til stegning

Afpuds fileterne for synlige sener. Læg estragonblade på hver filet, sno en strimmel skinke omkring kødet, og hold den på plads med en tandstikker. Hvis du skal have gæster, kan retten forberedes dagen før. Blot du opbevarer de ustegte fileter tildækket i køleskab. Steg dem sagte på begge sider i en smule smør eller Becel, ca. 10 minutter i alt.

Relaterede Artikler