
Krydret lammekebab med syrlig pomelo-salat
Lammekebaben smager dejligt af alt det bedste fra Mellemøsten og får modspil af søde dadler og syrlig pomelo.
AfLone Kjær
Lammekebab på spyd med pomelo-salat, granatæble, mynte og dadler
Det smager og ligner noget fra 1001 nat, når vi serverer lammekebab med en frisk, sød og saftig pomelosalat.
4 personer
Det skal du bruge:
Lammedeller
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 500 g hakket lammekød
- 1 æg
- 1 spsk. hvedemel
- 1 tsk. flagesalt
- ½ tsk. stødt allehånde
- ½ tsk. stødt nellike
- ½ tsk. stødt kanel
- olie til stegning
Pomelosalat
- 1 pomelo
- 1 granatæble
- 1 lille bundt mynte
- 100 g blød gedeost
- 4-6 dadler
Vinaigrette
- 1 spsk. æbleeddike
- 1 tsk. sennep
- 1 tsk. honning
- 3 spsk. olivenolie
- ½ tsk. salt
Sådan gør du:
Lammedeller
- Pil og hak løget
- Pres hvidløgene
- Rør lammekød med løg, hvidløg, krydderier, æg, hvedemel og salt til en fars
- Lad den hvile ca. 30 minutter på køl
- Form kødet til kebab, og fordel på spyd
- Varm olien på en slip let-pande, og steg lammekebab i ca. 5 min. på hver side, til kødsaften er klar
Pomelosalat
- Skræl pomelonen, og del i fileter
- Halvér granatæblet og fjern kerner og saft ud med en ske
- Hak mynte og dadler
- Vend pomelo med granatæble-kerner og saft, mynte og hakkede dadler
- Smuldr gedeosten over
- Rør vinaigretten sammen, og dryp over salaten
- Servér til lammekebab