Kold broccolisuppe med stilton ost

Lune sommerdage kræver noget hurtigt og nemt. Denne kolde broccolisuppe smager fantastisk, og med lidt stilton ost og et lækkert brød som tilbehør går ingen sultne fra bordet.

© Anders Schønnemann

Opskrift af Lone Kjær

4 personer løg 1 stk. broccoli 1 stk. stor bagekartoffel 1 stk. olivenolie 1 spsk. grøntsagsbouillon 1 l ricotta 1 dl brøndkarse 1 potte salt og peber stilton ost 100 g surdejsbrød
• Pil og hak løget. Del broccolien i buketter – stilken må gerne blive på. Skræl kartoflen, og skær i små tern. • Varm olien i en gryde, og steg løget. Tilsæt broccoli og kartoffel, og vend rundt. Hæld bouillon på, og læg låg på gryden. Lad grøntsagerne simre møre ved svag varme i ca. 15-20 min. • Tilsæt ricotta, og blend suppen. Smag til med salt og peber, og afkøl. • Top suppen med små stykker stilton og brøndkarse, og servér med brød.

Relaterede Artikler