Hovedret —
Kartoffelmad serveret som salat
En sand klassiker i nye klæder.
Tekst — Lone Kjær
Keramik-tallerkener fra The Travelling Band, gafler privateje.
Kartoffelmad serveret som salat
En klassisk kartoffelmad er altid en succes på en sommerdag. Vi serverer den i stedet som en fyldig salat, for variationens og smagens skyld.
4 personer
Det skal du bruge:
Hjemmeristet løg
- 1-2 løg
- 3 spsk. hvedemel
- ½ dl olie til stegning
Brødcroutoner
- 2 skiver surdejsbrød
- ½ dl olivenolie
- flagesalt
Kartoffelsalat
- 400 g kogte nye kartofler
- ½ grønt hovedsalat
- 200 g jordbær
- 1 lille bundt purløg
Dressing
- 2 spsk. mayonnaise
- 2 spsk. yoghurt naturel
- 2 tsk. dijonsennep
- flagesalt og peber
Sådan gør du:
Hjemmeristet løg
- Pil løgene, og skær dem i tynde skiver, helst på en mandolin.
- Drys løgene med hvedemel.
- Varm olie på en slip let-pande, og steg løgene sprøde.
- Vend dem godt undervejs.
Brødcroutoner
- Tænd ovnen på 200 ° varmluft.
- Skær brødet i tern, og vend med olie.
- Fordel brødstykkerne på en bageplade med bagepapir, og drys med salt.
- Bag brødcroutonerne sprøde i ovnen i ca. 10 minutter.
Kartoffelsalat
- Halvér kartoflerne.
- Del salaten i blade. Skyl og slyng den tør.
- Skyl og nip jordbær, før de skæres i kvarte eller i skiver afhængig af størrelsen.
Dressing
- Rør yoghurt med mayonnaise og sennep, og smag til med salt og peber.
- Vend kartoflerne med grøn salat og jordbær, og drys purløg over.
- Anret på tallerkener, og dryp dressingen over.
- Top med sprøde brødcroutoner og ristede løg.