Hovedret Kartoffelmad serveret som salat En sand klassiker i nye klæder. Af Lone Kjær — 01. august 2019 vegetar © Tia Borgsmidt Keramik-tallerkener fra The Travelling Band, gafler privateje. Kartoffelmad serveret som salat En klassisk kartoffelmad er altid en succes på en sommerdag. Vi serverer den i stedet som en fyldig salat, for variationens og smagens skyld. 4 personer Det skal du bruge: Hjemmeristet løg 1-2 løg 3 spsk. hvedemel ½ dl olie til stegning Brødcroutoner 2 skiver surdejsbrød ½ dl olivenolie flagesalt Kartoffelsalat 400 g kogte nye kartofler ½ grønt hovedsalat 200 g jordbær 1 lille bundt purløg Dressing 2 spsk. mayonnaise 2 spsk. yoghurt naturel 2 tsk. dijonsennep flagesalt og peber Sådan gør du: Hjemmeristet løg Pil løgene, og skær dem i tynde skiver, helst på en mandolin. Drys løgene med hvedemel. Varm olie på en slip let-pande, og steg løgene sprøde. Vend dem godt undervejs. Brødcroutoner Tænd ovnen på 200 ° varmluft. Skær brødet i tern, og vend med olie. Fordel brødstykkerne på en bageplade med bagepapir, og drys med salt. Bag brødcroutonerne sprøde i ovnen i ca. 10 minutter. Kartoffelsalat Halvér kartoflerne. Del salaten i blade. Skyl og slyng den tør. Skyl og nip jordbær, før de skæres i kvarte eller i skiver afhængig af størrelsen. Dressing Rør yoghurt med mayonnaise og sennep, og smag til med salt og peber. Vend kartoflerne med grøn salat og jordbær, og drys purløg over. Anret på tallerkener, og dryp dressingen over. Top med sprøde brødcroutoner og ristede løg. Relateret Hovedret Nem, italiensk pinsa med med langtidsbagt peberfrugt, tomat og stracciatella Hovedret Opskrift på stegt kylling med råsyltede ribs & mormorsalat Hovedret Lammekrone med ærter a la francaise, nye kartofler og rødvinsglace Hovedret På påskebordet: Rejesalat med råmarinerede jordskokker og purløg Hovedret Grøn salat med kylling og mormordressing Hovedret Opskrift på sprængt mørbrad med nye spidskål og kartofler i løvstikkesmør