Kartoffelmad serveret som salat

En sand klassiker i nye klæder.

© Tia Borgsmidt

Keramik-tallerkener fra The Travelling Band, gafler privateje.

Kartoffelmad serveret som salat

En klassisk kartoffelmad er altid en succes på en sommerdag. Vi serverer den i stedet som en fyldig salat, for variationens og smagens skyld.

4 personer

Det skal du bruge:

Hjemmeristet løg

  • 1-2 løg
  • 3 spsk. hvedemel
  • ½ dl olie til stegning

Brødcroutoner

  • 2 skiver surdejsbrød
  • ½ dl olivenolie
  • flagesalt

Kartoffelsalat

  • 400 g kogte nye kartofler
  • ½ grønt hovedsalat
  • 200 g jordbær
  • 1 lille bundt purløg

Dressing

  • 2 spsk. mayonnaise
  • 2 spsk. yoghurt naturel
  • 2 tsk. dijonsennep
  • flagesalt og peber

Sådan gør du:

Hjemmeristet løg

  1. Pil løgene, og skær dem i tynde skiver, helst på en mandolin.
  2. Drys løgene med hvedemel.
  3. Varm olie på en slip let-pande, og steg løgene sprøde.
  4. Vend dem godt undervejs.

Brødcroutoner

  1. Tænd ovnen på 200 ° varmluft.
  2. Skær brødet i tern, og vend med olie.
  3. Fordel brødstykkerne på en bageplade med bagepapir, og drys med salt.
  4. Bag brødcroutonerne sprøde i ovnen i ca. 10 minutter.

Kartoffelsalat

  1. Halvér kartoflerne.
  2. Del salaten i blade. Skyl og slyng den tør.
  3. Skyl og nip jordbær, før de skæres i kvarte eller i skiver afhængig af størrelsen.

Dressing

  1. Rør yoghurt med mayonnaise og sennep, og smag til med salt og peber.
  2. Vend kartoflerne med grøn salat og jordbær, og drys purløg over.
  3. Anret på tallerkener, og dryp dressingen over.
  4. Top med sprøde brødcroutoner og ristede løg.