Kalvemørbrad med svampe og estragon-smør
Gør hverdag til en fest med denne skønne ret, der er overraskende simpel – og som tilmed kan tilberedes i forvejen.
AfLone Kjær
Grillet kalvemørbrad med svampe, pisket estragon- smør og syltede kartofler
Forfinet forkælelse på tallerkenen gør mig så glad. Det piskede smør og de syltede kartofler kan med fordel tilberedes i forvejen. Har du tændt op i grillen, så kan du med fordel grille kalvemørbraden.
4 personer
Det skal du bruge:
Estragonsmør
- 1 dl kærnemælk
- 125 g smør
- 5 kviste fransk estragon
- flagesalt
Syltede kartofler
- 600 g små nye kartofler
- 2 dl eddike
- 4 spsk. rørsukker
Kalvemørbrad
- 1 kalvemørbrad ca. 800 gram
- salt og peber
- smør
- 1 fed hvidløg
- lidt frisk timian
Svampe
- 200 g svampe fx østershatte og kantareller
- 1 spsk. smør
- 1 fed presset hvidløg
Spæde urter til pynt
Sådan gør du:
Pisket estragonsmør
- Kom kærnemælk i et kaffefilter, og lad den dryppe godt af mindst et par timer.
- Lad smørret få stuetemperatur, og pisk det hvidt med en elpisker.
- Vend den afdryppede kærnemælk forsigtigt med smør, hakket estragon og havsalt, men rør endelig ikke for meget, da smørret godt kan skille. Stil smørret på køl indtil servering.
Syltede kartofler
- Skur kartoflerne og kog dem i 4 min., lad dem trække i yderligere et par minutter. Det er vigtigt, at de kun lige er møre, men stadig med et godt bid.
- Kom eddike og sukker i en gryde, og kog op til sukkeret er opløst.
- Afdryp kartoflerne, og lad dem trække i lagen mindst et par timer.
Kalvemørbrad
- Krydr kødet med salt og peber, og lad den trække ca. 15 min. Gnid den med knuste hvidløgsfed og timian.
- Smelt smørret i en stegegryde, og brun kødet godt på alle sider. Kom stegen i et smurt ovnfast fad, og steg i ovnen ved 200 ° i ca. 20 min. til en temperatur på ca. 55 °. Lad kødet trække lidt, inden det skæres i skiver. Alternativt kan kødet grilles.
Svampe
- Børst svampene. Smelt smørret på en pande, og rist svampene med presset hvidløg ved god varme 3-4 minutter, inden de krydres godt med salt og peber.
- Servér kalvemørbrad med stegte svampe, pisket estragonsmør og syltede kartofler.