Kalvemørbrad med svampe og estragon-smør

Gør hverdag til en fest med denne skønne ret, der er overraskende simpel – og som tilmed kan tilberedes i forvejen.

Det nye stel fra Royal Copenhagen henter inspiration fra en svunden tid samt nutidens minimalistiske æstetik. Stellet kaldes blomst og er dekoreret af den hollandske kunstner Wouter Dolk. Bestikket Nora er i børstet stål og fra BoConcept.

© Anders Schønneman

Grillet kalvemørbrad med svampe, pisket estragon- smør og syltede kartofler

Forfinet forkælelse på tallerkenen gør mig så glad. Det piskede smør og de syltede kartofler kan med fordel tilberedes i forvejen. Har du tændt op i grillen, så kan du med fordel grille kalvemørbraden.

4 personer

Det skal du bruge:

Estragonsmør

  • 1 dl kærnemælk
  • 125 g smør
  • 5 kviste fransk estragon
  • flagesalt

Syltede kartofler

  • 600 g små nye kartofler
  • 2 dl eddike
  • 4 spsk. rørsukker

Kalvemørbrad

  • 1 kalvemørbrad ca. 800 gram
  • salt og peber
  • smør
  • 1 fed hvidløg
  • lidt frisk timian

Svampe

  • 200 g svampe fx østershatte og kantareller
  • 1 spsk. smør
  • 1 fed presset hvidløg

Spæde urter til pynt

Sådan gør du:

Pisket estragonsmør

  1. Kom kærnemælk i et kaffefilter, og lad den dryppe godt af mindst et par timer.
  2. Lad smørret få stuetemperatur, og pisk det hvidt med en elpisker.
  3. Vend den afdryppede kærnemælk forsigtigt med smør, hakket estragon og havsalt, men rør endelig ikke for meget, da smørret godt kan skille. Stil smørret på køl indtil servering.

Syltede kartofler

  1. Skur kartoflerne og kog dem i 4 min., lad dem trække i yderligere et par minutter. Det er vigtigt, at de kun lige er møre, men stadig med et godt bid.
  2. Kom eddike og sukker i en gryde, og kog op til sukkeret er opløst.
  3. Afdryp kartoflerne, og lad dem trække i lagen mindst et par timer.

Kalvemørbrad

  1. Krydr kødet med salt og peber, og lad den trække ca. 15 min. Gnid den med knuste hvidløgsfed og timian.
  2. Smelt smørret i en stegegryde, og brun kødet godt på alle sider. Kom stegen i et smurt ovnfast fad, og steg i ovnen ved 200 ° i ca. 20 min. til en temperatur på ca. 55 °. Lad kødet trække lidt, inden det skæres i skiver. Alternativt kan kødet grilles.

Svampe

  1. Børst svampene. Smelt smørret på en pande, og rist svampene med presset hvidløg ved god varme 3-4 minutter, inden de krydres godt med salt og peber.
  2. Servér kalvemørbrad med stegte svampe, pisket estragonsmør og syltede kartofler.