© Anders Schønnemann

Hummus med grøn bønnesalat og grillede tortillachips

Hummus smager fantastisk og er let at lave. Her får du opskiften på hummus med tahin og persille serveret med grøn bønnesalat og grillede tortillachips.

Opskrift på hummus med grøn bønnesalat og grillede tortillachips

Hummus smager fantastisk og er let at lave - men det kræver lidt forberedelse. Kikærterne skal nemlig ligge i vand 10-12 timer, før de kan bruges.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Hummus

  • 50 g kikærter
  • ½ spsk. spidskommen
  • 1 fed hvidløg
  • ½ spsk. tahin
  • ½ citron, saften
  • ½ lille håndfuld persille
  • ¼ dl olivenolie

Bønnesalat

  • 100 g grønne bønner
  • ½ bakke babykål
  • 1 pærer
  • 15 g saltede mandler
  • ½ bundt kørvel

Tahindressing

  • 25 g tahin
  • ¾ dl vand
  • ½ citron, saften
  • ½ fed hvidløg
  • 2 fuldkornstorilla

Sådan gør du

  1. Læg kikærterne i blød i koldt vand i 10-12 timer. Kassér iblødsætningsvandet, og kog kikærterne møre i nyt vand i 1 time.
  1. Tag 1⁄2-1 dl af kogevandet fra, og hæld resten ud.
  1. Rist spidskommen på en tør pande, og stød det i en morter.
  1. Kom kikærter, spidskommen, presset hvidløg, tahin, citron, persille og olivenolie i en blender, og kør det indtil det får den ønskede konsistens.
  1. Justér konsistensen med kogevandet.
  1. Smag hummusen til med citronsaft, salt, peber og evt. mere tahin.
  1. Nip bønnerne, damp dem i 2 min., afdryp og afkøl.
  1. Skyl kålen, og slyng den tør.
  1. Skær pærerne i kvarte. Fjern kernehus og del kvarterne igen, så der er 8 både.
  1. Vend bønner med kål, pærer, hakkede mandler og kørvel.
  1. Rør ingredienserne til dressingen sammen, og dryp over bønnesalaten.
  1. Grill tortillaerne, til de er sprøde, og skær dem i kvarte.