Hjemmelavet pasta med svampe og oksemørbrad

Pastaproduktionen kræver to par hænder. Så den laver vi selvfølgelig sammen. Pastaen hænger og tørrer, mens forretten nydes.

© Anders Schønnemann

Hjemmelavet pasta med svampe og oksemørbrad

Til 2 personer

Det skal du bruge:

  • durum-hvedemel 100 g
  • hvedemel 200 g
  • æg 2 stk.
  • portobello-svampe 200 g
  • hvidløg 1 fed
  • chili 3 cm. finthakket
  • olie
  • marsala 4 spsk. tør
  • salt og peber
  • oksemørbrad ell. rib-eye steak 250 g
  • persille bredbladet
  • parmesanost revet

Sådan gør du:

  1. Bland de to slags mel i en stor skål. Lav en fordybning i melet og hæld æggene op i det.
  2. Ælt nu mel og æg sammen til en smidig dej.
  3. Form til en kugle og dæk med film. Lad dejen hvile i 30 min.
  4. Del dejen i 4 dele og rul den tynd i en pastamaskine.
  5. Skær pastaen i brede eller tynde bånd, og hæng eller læg den til tørre.
  6. Skær svampe, hvidløg og chili i tynde skiver.
  7. Opvarm olien på en pande og svits grøntsagerne.
  8. Kom marsala på og lad simre i 4-5 min.
  9. Smag til med salt og peber.
  10. Skær kødet i tynde skiver, krydr med salt og peber og lynsteg på en pande i meget varm olie.
  11. Server pastaen med grøntsager, sky, kød, persille og friskrevet parmesanost.

Relaterede Artikler