Hjemmelavet pasta med svampe og oksemørbrad

Pastaproduktionen kræver to par hænder. Så den laver vi selvfølgelig sammen. Pastaen hænger og tørrer, mens forretten nydes.

© Anders Schønnemann

Til 2 personer
durum-hvedemel 100 g hvedemel 200 g æg 2 stk. portobello-svampe 200 g hvidløg 1 fed chili 3 cm. finthakket olie
marsala 4 spsk. tør salt og peber
oksemørbrad ell. rib-eye steak 250 g persille bredbladet parmesanost revet

Bland de to slags mel i en stor skål. Lav en fordybning i melet og hæld æggene op i det.
Ælt nu mel og æg sammen til en smidig dej.
Form til en kugle og dæk med film. Lad dejen hvile i 30 min.
Del dejen i 4 dele og rul den tynd i en pastamaskine.
Skær pastaen i brede eller tynde bånd, og hæng eller læg den til tørre.
Skær svampe, hvidløg og chili i tynde skiver.
Opvarm olien på en pande og svits grøntsagerne.
Kom marsala på og lad simre i 4-5 min.
Smag til med salt og peber.
Skær kødet i tynde skiver, krydr med salt og peber og lynsteg på en pande i meget varm olie.
Server pastaen med grøntsager, sky, kød, persille og friskrevet parmesanost.

Relaterede Artikler