Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Hjemmelavede tarteletter

Opskrift på lækre lette hjemmelavede tarteletter af filodej.

© Anders Schønnemann

Opskrift frokost til 4 personer
Mindre kylling 1 stk.
salt og peber
hvide asparges 300 g.
cremefraiche 2 dl.
mayonnaise 1 dl.
lime 1 stk.
basilikum
smør 50 g.
filodej 2 ark

Sæt ovnen på 225°. Kom kyllingen i en mindre bradepande. Drys med salt og peber, og gennemsteg den i ca. 50 min. Tag den ud, og køl den helt af. Sæt ovnen ned på 180°.

Brug en muffinform (i metal, med plads til 12 muffins) til tarteletterne. Smelt smørret, og pensl 8 af formens huller med smør. Rul filodejen ud, og pensl smør på et ark. Læg et ark over. Klip det dobbelte lag filodej ud i 15 cm store ruder, i alt 8 stk. Tryk ruderne ned i hvert deres hul i formen, og pensl med resten af smørret. Bag filodejen midt i ovnen i 12-15 min., indtil den er gylden og sprød.

Skræl aspargesene, og skær dem over i 2 eller 3 stykker. Kog dem møre i ca. 6 minutter. Afdryp. Pil kødet fra kyllingen. Rør cremefraiche og mayonnaise sammen. Vend kylling og asparges i, og smag til med salt og peber. Kom i tarteletterne, og pynt med revet limeskal og basilikum.

Relaterede Artikler