Skøn bowle af grønsager og frugt giver et sundt spark i hverdagen. Skålen er privateje, sort gaffel fra Gense.
Buddha bowl med bagte søde kartofler og sprød rødkål
4 personer
Det skal du bruge:
½ kg søde kartofler
1 spsk. olivenolie
salt og peber
2 dl bulgur
½ rødkål
½ tsk. salt
½ tsk. sukker
2 æbler
2 spsk. saltede mandler
1 granatæble
100 g fetaost
friske krydderurter fx brøndkarse, persille eller basilikum
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 200 °.
Skræl de søde kartofler, og skær dem i grove stykker. Vend med olie, og fordel dem på en bageplade med bagepapir, og krydr med salt og peber. Bag kartoflerne i ovnen i ca. 20 minutter, til de er møre.
Skyl bulgur, og kog som angivet på emballagen.
Fjern de yderste blade og stokken af kålen. Snit kålen fint, og kom den i en skål. Drys sukker og salt over, og kram kålen godt.
Skær æblerne i kvarte, fjern kernehus, og skær æblerne i tynde både.
Hak mandlerne.
Massér granatæblet, halvér og pres saft og kerner ud i en skål.
Fordel i skåle små bunker af henholdsvis bulgur, bagte søde kartofler, rødkål, æbler, mandler, og drys fetaost og granatæblekerner og saften over. Top med lidt friske krydderurter.