Her er den populære Poke Bowls lillebror

Det er sundt og varierende aftensmad, og utrolig let at lave på de travle hverdage.

© Tia Borgsmidt

Skøn bowle af grønsager og frugt giver et sundt spark i hverdagen. Skålen er privateje, sort gaffel fra Gense.

Buddha bowl med bagte søde kartofler og sprød rødkål

4 personer

Det skal du bruge:

  • ½ kg søde kartofler
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt og peber
  • 2 dl bulgur
  • ½ rødkål
  • ½ tsk. salt
  • ½ tsk. sukker
  • 2 æbler
  • 2 spsk. saltede mandler
  • 1 granatæble
  • 100 g fetaost
  • friske krydderurter fx brøndkarse, persille eller basilikum

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 200 °.
  2. Skræl de søde kartofler, og skær dem i grove stykker. Vend med olie, og fordel dem på en bageplade med bagepapir, og krydr med salt og peber. Bag kartoflerne i ovnen i ca. 20 minutter, til de er møre.
  3. Skyl bulgur, og kog som angivet på emballagen.
  4. Fjern de yderste blade og stokken af kålen. Snit kålen fint, og kom den i en skål. Drys sukker og salt over, og kram kålen godt.
  5. Skær æblerne i kvarte, fjern kernehus, og skær æblerne i tynde både.
  6. Hak mandlerne.
  7. Massér granatæblet, halvér og pres saft og kerner ud i en skål.
  8. Fordel i skåle små bunker af henholdsvis bulgur, bagte søde kartofler, rødkål, æbler, mandler, og drys fetaost og granatæblekerner og saften over. Top med lidt friske krydderurter.