Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Grydestegte skovduer med spegeskinke på gulerødder og blomkål i stegesky.

Skovduer hører til noget af det bedste vildt, der findes – her i denne opskrift serveret med gulerødder og lidt høvlet blomkål.

Grydestegte skovduer

© Pia Enghild

Opskrift:

skovduer 4 stk.
spegeskinke 4 gode skiver
rødløg 1 stk, i kvarte
salt og peber
hvidløg 1 stk., hele fed med skal
citronskal fra 1 citron
smør 50 g
sherry 2 dl
vand ½ l

Soignér skovduerne, og smør dem indvendigt med salt og peber. Læg spegeskinken om, og fyld med et kvart rødløg. Bind duerne, eller luk dem med træspyd/kødnåle. Steg duerne på alle sider i smør og hvidløg, og tilsæt de øvrige ingredienser. Kog under låg i 1 time og 15 min.

gulerødder 600 g, skrællede og flækkede
blomkål 100 g
purløg 2 spsk.,friskhakket

Blanchér gulerødder i 5 min. i saltet vand. Løft duerne op af gryden, og vend de blancherede gulerødder i stegeskyen. Anret gulerødderne i et fad, og høvl blomkål over retten med en tyndskræller. Afslut med friskhakket purløg. Dryp med stegesky. Servér skovduer med gulerødder, blomkål i stegesky, gerne med godt surdejsbrød til.

Relaterede Artikler