Grydestegte skovduer med spegeskinke på gulerødder og blomkål i stegesky.

Skovduer hører til noget af det bedste vildt, der findes – her i denne opskrift serveret med gulerødder og lidt høvlet blomkål.

Grydestegte skovduer

© Pia Enghild

Opskrift:

skovduer 4 stk.
spegeskinke 4 gode skiver
rødløg 1 stk, i kvarte
salt og peber
hvidløg 1 stk., hele fed med skal
citronskal fra 1 citron
smør 50 g
sherry 2 dl
vand ½ l

Soignér skovduerne, og smør dem indvendigt med salt og peber. Læg spegeskinken om, og fyld med et kvart rødløg. Bind duerne, eller luk dem med træspyd/kødnåle. Steg duerne på alle sider i smør og hvidløg, og tilsæt de øvrige ingredienser. Kog under låg i 1 time og 15 min.

gulerødder 600 g, skrællede og flækkede
blomkål 100 g
purløg 2 spsk.,friskhakket

Blanchér gulerødder i 5 min. i saltet vand. Løft duerne op af gryden, og vend de blancherede gulerødder i stegeskyen. Anret gulerødderne i et fad, og høvl blomkål over retten med en tyndskræller. Afslut med friskhakket purløg. Dryp med stegesky. Servér skovduer med gulerødder, blomkål i stegesky, gerne med godt surdejsbrød til.

Relaterede Artikler