Grøn risotto med asparges
Du kender sikkert denne lækre, cremede risret - men har du prøvet den i en grøn version?
AfLouisa Lorang
Grøn risotto med asparges
Forret til 4-6 personer - hovedret til 2-3 personer
Servér risottoen som hovedret eller forret. Begge dele er skønt. Bruger du den som forret, er her nok til 4-6 personer. Du kan undlade at komme spinat i, men jeg synes, den grønne farve er så fin.
Det skal du bruge:
- 2 dl risottoris
- 1 lille løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakkede
- 1 spsk. smør til stegning
- 2 spsk. olivenolie til stegning
- 1 dl hvidvin
- Ca. 5-6 dl lun hønse- eller grøntsagsbouillon
- 1 håndfuld spinat
- 1 bundt asparges, 250 g
- 1 spsk. koldt smør
- 100 g revet parmesan
- Salt og peber
- Evt. mere parmesan
Sådan gør du:
- Sautér ris, løg og hvidløg i smør og olie. Det skal ikke tage farve, men må gerne sautere i 4-5 min. under omrøring.
- Tilsæt hvidvinen lidt ad gangen, og fortsæt derefter med den varme bouillon, til risene er cremede og stadig al dente.
- Blend det sidste bouillon med spinat.
- Knæk imens de træede ender af aspargesene, og kassér dem.
- Skær aspargesene i skrå skiver, og kom dem i risottoen i 1 min, før du vender spinatbouillon i risottoen sammen med en klat smør.
- Tag den af varmen. Vend parmesan i, og smag til med salt og peber.
- Servér straks med masser af peber og evt. lidt mere parmesan.
TIP: Risottoen kan toppes med et stykke stegt fisk eller skaldyr.