Grillet ørred og grøn salat med nye kartofler

Hvis du er til lette og smagfulde retter, så er det her, du skal kigge nærmere. Her får du nemlig opskriften på grillet ørred med tilbehør, som er den perfekte ret til både fest og hverdag.

Grillet ørred og grøn salat med nye kartofler, sommerfrugt og kærnemælksdressing
© Tia Borgsmidt

Grillet ørred og grøn salat med nye kartofler, sommerfrugt og kærnemælksdressing

Til 4 personer

Grillet ørred

Dét skal du bruge:

  • 2 mellemstore ørreder
  • 2 citroner
  • flagesalt og peber
  • 1 bundt brøndkarse eller andre spæde urter

Sådan gør du:

  1. Rens fisken, og skyl den ren. Tør den godt, og fordel citroner i skiver i bugen.
  2. Pensl begge sider med olie, krydr med flagesalt og peber, og grill i 5-8 minutter på hver side (afhængig af størrelsen), indtil kødet deler sig i flager, når du trykker let på det med en finger.
  3. Top fiskene med urter inden servering.
Sommersalat med nye kartofler
© Tia Borgsmidt

Grøn salat med nye kartofler og sommerfrugt

Dét skal du bruge:

  • 500 g nye kartofler
  • 2 bakker blandede grønne salater fx Napolitana-mix
  • 300 g ærter i bælg
  • 2 nektariner
  • 1 bakke hindbær
  • stedmoderblomster til pynt

Sådan gør du:

  1. Skur kartofler, og kog dem lige netop møre i letsaltet vand.
  2. Afdryp og afkøl kartoflerne, og halvér dem eventuelt.
  3. Skyl og slyng salaten tør.
  4. Bælg ærterne.
  5. Halvér nektariner, fjern stenene, og skær i tynde både.
  6. Skyl hindbærrene.
  7. Vend forsigtigt kartofler med salat, ærter, nektariner og hindbær.
  8. Pynt salaten med stedmoderblomster.

Kærnemælksdressing

Dét skal du bruge:

  • 1 dl kærnemælk
  • 1 dl yoghurt naturel
  • ½ dl citronsaft
  • 2 spsk. flydende honning
  • 2 tsk. dijonsennep
  • salt

Sådan gør du:

  1. Rør kærnemælk med yoghurt og citronsaft og dernæst med honning og sennep.
  2. Smag dressingen til med salt.