Grillet cote de boeuf med ingefær dressing

En god bøf fra grillen er altid en succes. Vi skærer kødet i skiver efter det har været på grillen og serverer det i en vildt lækker ingefærdressing. Det bliver helt sikkert en succes hos dine gæster.

© Anders Schønnemann

Opskrift af Lone Kjær

4 personer

højrebskoteletter 4 stk. olivenolie 2 spsk. citron 1 stk. rosmarin 3 kviste hvidløg 2 fed salt og peber

INGEFÆR DRESSING hvidløg 1 fed frisk ingefær 2 spsk. sojasauce ½ dl ristet sesamolie 1 ½ spsk. honning ½ spsk. lime 1 stk. skoleagurker grønne asparges rød chili 1 stk. forårsløg 1 bundt

  • Mariner kødet i olie, citronsaft, hakket rosmarin og presset hvidløg. Krydr med salt og peber og vend kødet godt rundt i marinaden. Lad kødet marinere en times tid.
  • Riv hvidløget fint og vend med ingefær, soja, olie, honning og limesaft til en dressing.
  • Skær agurk i brede spåner med en kartoffelskræller.
  • Knæk den nederste træede end af aspargesene og damp i 2 min. Afkøl og skær asparges i snitter. Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien fint. Snit forårsløg.
  • Grill kødet i ca. 3 min. på hver side afhængig af tykkelsen. Lad kødet hvile et par minutter inden det skæres i skiver.
  • Anret på et fad og dryp dressingen over.
  • Top med agurk, asparges, chili og forårsløg.

RYNKEDE KARTOFLER

Små kartofler kogt med rigeligt salt, er perfekt tilbehør til kød og de grillede majs. Kartoflerne er i øvrigt skønne som en lille snack til at hapse af.

4 personer

små kartofler ca. 600 g groft salt 1½ dl vand 2 dl

  • Skrub kartoflerne godt og læg dem i en gryde sammen med salt og vand.
  • Kog kartoflerne ved svag varme under låg 8 min.
  • Tag låget af gryden og kog til alt vandet er fordampet og kartoflerne hvide af salt og rynkede.

MAJSKOLBER FRA GRILL MED CHILISMØR

Serveres majskolber direkte fra grillen med rigeligt hjemmerørt chilismør, bliver det ikke meget bedre.

4 personer

smør 100 g lime 1 stk. flage salt 1 tsk. chiliflager 1 tsk. majskolber 4 stk.

  • Rør smørret blødt med limeskal, saltflager og chili.
  • Pak smørret ind og læg det på køl.
  • Grill majskolber med blade til de er godt brankede ca. 15 min. Vend dem undervejs.
  • Træk bladene væk fra kolberne og grill nu et par minutter på hver side. Server de lune majs med chilismør.

null

Relaterede Artikler