
Grillet cote de boeuf med ingefær dressing
En god bøf fra grillen er altid en succes. Vi skærer kødet i skiver efter det har været på grillen og serverer det i en vildt lækker ingefærdressing. Det bliver helt sikkert en succes hos dine gæster.
AfOpskrift af Lone Kjær
4 personer
højrebskoteletter 4 stk.
olivenolie 2 spsk.
citron 1 stk.
rosmarin 3 kviste
hvidløg 2 fed
salt og peber
INGEFÆR DRESSING hvidløg 1 fed
frisk ingefær 2 spsk.
sojasauce ½ dl
ristet sesamolie 1 ½ spsk.
honning ½ spsk.
lime 1 stk.
skoleagurker
grønne asparges
rød chili 1 stk.
forårsløg 1 bundt
- Mariner kødet i olie, citronsaft, hakket rosmarin og presset hvidløg. Krydr med salt og peber og vend kødet godt rundt i marinaden. Lad kødet marinere en times tid.
- Riv hvidløget fint og vend med ingefær, soja, olie, honning og limesaft til en dressing.
- Skær agurk i brede spåner med en kartoffelskræller.
- Knæk den nederste træede end af aspargesene og damp i 2 min. Afkøl og skær asparges i snitter. Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien fint. Snit forårsløg.
- Grill kødet i ca. 3 min. på hver side afhængig af tykkelsen. Lad kødet hvile et par minutter inden det skæres i skiver.
- Anret på et fad og dryp dressingen over.
- Top med agurk, asparges, chili og forårsløg.
RYNKEDE KARTOFLER
Små kartofler kogt med rigeligt salt, er perfekt tilbehør til kød og de grillede majs. Kartoflerne er i øvrigt skønne som en lille snack til at hapse af.
4 personer
små kartofler ca. 600 g
groft salt 1½ dl
vand 2 dl
- Skrub kartoflerne godt og læg dem i en gryde sammen med salt og vand.
- Kog kartoflerne ved svag varme under låg 8 min.
- Tag låget af gryden og kog til alt vandet er fordampet og kartoflerne hvide af salt og rynkede.
MAJSKOLBER FRA GRILL MED CHILISMØR
Serveres majskolber direkte fra grillen med rigeligt hjemmerørt chilismør, bliver det ikke meget bedre.
4 personer
smør 100 g
lime 1 stk.
flage salt 1 tsk.
chiliflager 1 tsk.
majskolber 4 stk.
- Rør smørret blødt med limeskal, saltflager og chili.
- Pak smørret ind og læg det på køl.
- Grill majskolber med blade til de er godt brankede ca. 15 min. Vend dem undervejs.
- Træk bladene væk fra kolberne og grill nu et par minutter på hver side. Server de lune majs med chilismør.