Grapefrugtsalat med pomelo, chili og stegte rejer
Retten er inspireret af salat fra Wokshop. Helt enkelt, let og afsindig velsmagende.
AfLone Kjær
Grapefrugtsalat med pomelo, chili og stegte rejer
4 personer
Det skal du bruge:
Grapefrugtsalat
- 2 grapefrugter
- 1 pomelo
- 1 bundt koriander
- 1 bundt mynte
- 1 hjertesalat
- 1 bundt forårsløg
- 2 spsk. salte peanuts
- 150 g store rejer
- olie til stegning
Dressing
- 1 rød chili
- saft af 1 lime
- 1 spsk. fiskesauce
- 2 spsk. sesamolie
Det skal du gøre:
Grapefrugtsalat
- Skær grapefrugter i mindre stykker, eller fileter.
- Skræl pomelo, og del den i mundrette stykker.
- Skyl og hak mynte, koriander og hjertesalt.
- Snit forårsløg, og hak peanuts.
Dressing
- Flæk chilien, skrab kerner ud, og hak chilien. Rør limesaft med chili, fiskesauce og sesamolie.
- Varm olien på en pande, og steg rejerne i ca. 1 minut ved høj varme, til de ændrer farve.
- Vend forsigtigt grape med pomelo, krydderurter, salat, rejer og dressingen.
- Anret salaten, og top med forårsløg og peanuts.