Græsk salat med grillost, grillede fladbrød og tzatziki

En super lækker hovedret fra det græske køkken.

Græsk salat med grillost
© Stine Christiansen

Græsk salat med grillost, grillede fladbrød og tzatziki

Antal personer: 4

Det skal du bruge:

  • 2 små rødløg
  • ½ kg små tomater, gerne forskellige
  • 1 agurk
  • 1 pk. halloumi
  • 75 g kalamata-oliven
  • 2 spsk. hvidvinseddike
  • ½ dl olivenolie
  • salt og peber
  • 1 bdt. mynte
  • 1 stor agurk
  • salt
  • 1 tsk. hvidvinseddike
  • 250 g græsk yoghurt 10 %
  • 1 spsk. hakket dild
  • 2 spsk. olivenolie
  • 25 g gær
  • 4 dl vand
  • 1 spsk. olivenolie
  • ca. ½ kg hvedemel
  • 1 tsk. salt

Det skal du gøre:

  1. Rør gæren ud i lunkent vand, tilsæt olivenolie og hvedemel lidt ad gangen.
  2. Drys med salt, og ælt dejen godt igennem.
  3. Del den i 4-6 lige store kugler, og lad dem hæve 45 min.
  4. Skræl agurkerne, flæk dem på langs, og fjern kernerne.
  5. Skær den ene i små tern, bland med salt, og lad dem dryppe af i en sigte i 10 min.
  6. Skyl saltet af, og dryp med hvidvinseddike. Rør agurketernene sammen med yoghurt, hakket dild og halvdelen af olivenolien, og lad det trække 10 min.
  7. Smag til, dryp med resten af olivenolie, og drys med ekstra dild.
  8. Skær den anden agurk i tykke både, halvér tomaterne, og skær rødløgene i smalle både.
  9. Kom grønsagerne i et fad.
  10. Rul dejkuglerne flade, og bag dem på en grillplade penslet med lidt olivenolie ca. 4 min. på hver side.
  11. Skær halloumi i skiver, og grill dem hurtigt på begge sider.
  12. Anret osten oven på salaten, kom oliven ved, og dryp med en dressing af hvidvinseddike, olivenolie, salt og peber.
  13. Pynt med mynteblade og dild, og servér salaten sammen med tzatziki og fladbrød.