© Stine Christiansen Hovedret Græsk salat med grillost, grillede fladbrød og tzatziki En super lækker hovedret fra det græske køkken. Af Gitte Heidi Rasmussen — 07. juni 2019 Undgå at skærmen slukker Ingredienser - 2 personer + Salat 1 små rødløg ¼ kg små tomater, gerne forskellige ½ agurk ½ pakke halloumi 37 g kalamata-oliven 1 spsk. hvidvinseddike ¼ dl olivenolie salt og peber ½ bundt mynte tzatziki ½ stor agurk ½ tsk. hvidvinseddike 125 g græsk yoghurt 10 % ½ spsk. hakket dild 1 spsk. olivenolie salt fladbrød 12 g gær 2 dl vand ½ spsk. olivenolie ¼ kg hvedemel ½ tsk. salt Sådan gør du Fladbrød Rør gæren ud i lunkent vand, tilsæt olivenolie og hvedemel lidt ad gangen. Drys med salt, og ælt dejen godt igennem. Del den i 4-6 lige store kugler, og lad dem hæve 45 min. Tzatziki Skræl agurkerne, flæk dem på langs, og fjern kernerne. Skær den ene i små tern, bland med salt, og lad dem dryppe af i en sigte i 10 min. Skyl saltet af, og dryp med hvidvinseddike. Rør agurketernene sammen med yoghurt, hakket dild og halvdelen af olivenolien, og lad det trække 10 min. Smag til, dryp med resten af olivenolie, og drys med ekstra dild. Salat Skær den anden agurk i tykke både, halvér tomaterne, og skær rødløgene i smalle både. Kom grønsagerne i et fad. Rul dejkuglerne flade, og bag dem på en grillplade penslet med lidt olivenolie ca. 4 min. på hver side. Skær halloumi i skiver, og grill dem hurtigt på begge sider. Anret osten oven på salaten, kom oliven ved, og dryp med en dressing af hvidvinseddike, olivenolie, salt og peber. Pynt med mynteblade og dild, og servér salaten sammen med tzatziki og fladbrød. Relateret Hovedret Salat af jordskokker, avokado og stenbiderrogn Hovedret Marineret lammemørbrad med sauce piment og spinat Hovedret Salat af søde kartofler med avocado og misodressing Tilbehør Grøn salat med sursød kærnemælksdressing Tilbehør Siciliansk forret: Grillet caponata med pinjekerne og basilikum Hovedret Salatdolmades og green yoghurt