Hovedret Græsk salat med grillost, grillede fladbrød og tzatziki En super lækker hovedret fra det græske køkken. Af Gitte Heidi Rasmussen — 07. juni 2019 © Stine Christiansen Græsk salat med grillost, grillede fladbrød og tzatziki Antal personer: 4Det skal du bruge: 2 små rødløg ½ kg små tomater, gerne forskellige 1 agurk 1 pk. halloumi 75 g kalamata-oliven 2 spsk. hvidvinseddike ½ dl olivenolie salt og peber 1 bdt. mynte 1 stor agurk salt 1 tsk. hvidvinseddike 250 g græsk yoghurt 10 % 1 spsk. hakket dild 2 spsk. olivenolie 25 g gær 4 dl vand 1 spsk. olivenolie ca. ½ kg hvedemel 1 tsk. salt Det skal du gøre: Rør gæren ud i lunkent vand, tilsæt olivenolie og hvedemel lidt ad gangen. Drys med salt, og ælt dejen godt igennem. Del den i 4-6 lige store kugler, og lad dem hæve 45 min. Skræl agurkerne, flæk dem på langs, og fjern kernerne. Skær den ene i små tern, bland med salt, og lad dem dryppe af i en sigte i 10 min. Skyl saltet af, og dryp med hvidvinseddike. Rør agurketernene sammen med yoghurt, hakket dild og halvdelen af olivenolien, og lad det trække 10 min. Smag til, dryp med resten af olivenolie, og drys med ekstra dild. Skær den anden agurk i tykke både, halvér tomaterne, og skær rødløgene i smalle både. Kom grønsagerne i et fad. Rul dejkuglerne flade, og bag dem på en grillplade penslet med lidt olivenolie ca. 4 min. på hver side. Skær halloumi i skiver, og grill dem hurtigt på begge sider. Anret osten oven på salaten, kom oliven ved, og dryp med en dressing af hvidvinseddike, olivenolie, salt og peber. Pynt med mynteblade og dild, og servér salaten sammen med tzatziki og fladbrød. Relateret Tilbehør Syltede små tomater med chili Opskrifter Jomfruhummer-bruchetta med safran, tomat og oliven Opskrifter Krabbesalat med tomat og grillet brød Hovedret Risotto med semidried tomater, burrata, mynte og basilikum Grill Grillede auberginer med tomater og burrata Tilbehør Grøntsager på grill med gremolata