Coq au vin med balsamicoløg og knust agurk
© Styling: Lone Kjær, Foto: Tia Borgsmidt

Fransk simremad: Coq au vin, balsamicoløg og knust agurk

Klassisk fransk simremad med et tvist. Servér unghane med søde balsamicorødløg og en frisk agurkesalat som en uimodståelig syrlig kontrast.

Coq au vin, balsamicoløg og knust agurk

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Coq au vin

  • 1 løg
  • ½ fed hvidløg
  • 1 gulerødder
  • ¼ knoldselleri
  • ½ unghane (skåret ud i 4-6 dele)
  • flagesalt
  • 25 g smør til stegning
  • 37 g pancetta i tern (kan erstattes af bacon)
  • 2 kviste frisk timian
  • 2½ dl rødvin
  • flagesalt og peber

Balsamicoløg

  • 2 små rødløg
  • 1 spsk. smør
  • 1 spsk. balsamicoeddike 2 spsk. brun farin
  • 1 spsk. brun farin

Knust agurk

  • ½ bundt persille
  • ½ grøn chili
  • ½ fed hvidløg
  • ½ agurk
  • ½ tsk. groft salt
  • ¼ dl vineddike
  • ¼ dl olivenolie

Tilbehør

  • baguette

Sådan gør du

Coq au vin

  1. Pil løgene og skær dem i tynde skiver.
  1. Pres hvidløget. Skræl gulerødder og knoldselleri.
  1. Skær grøntsagerne i små tern.
  1. Gnid unghanestykkerne med flagesalt, og brun dem i en stegegryde i halvdelen af smørret, til skindet er sprødt.
  1. Tag dem op af stegegryden.
  1. Kom resten af smørret i gryden, og svits løg, hvidløg og pancetta et par minutter.
  1. Kom grøntsager i gryden, og lad det stege i ca. 5 min.
  1. Pas på, de ikke brænder på.
  1. Tilsæt unghanestykkerne og timian, og hæld rødvin over.
  1. Lad retten simre under låg i ca. 1 time og 30 min.
  1. Tag unghane og timian op.
  1. Hold unghanestykkerne varme, og blend saucen rigtig godt.
  1. Det kan undlades, hvis man i stedet vælger at servere den mere klassisk, hvor man kan se grøntsagerne.

Balsamicoløg

  1. Pil løgene, og halvér dem.
  1. Smelt smørret på en pande, og steg løgene klare.
  1. Tilsæt balsamico, og lad det fordampe.
  1. Drys med farin, og lad løgene karamellisere, mens du forsigtigt vender dem.

Knust agurk

  1. Skyl og hak persillen.
  1. Flæk chilien, og skrab kernerne ud.
  1. Hak chilien fint.
  1. Pres hvidløget.
  1. Knus agurken, og skær i mundrette stykker.
  1. Drys med salt.
  1. Rør eddike med persille, presset hvidløg, olivenolie og chili, og vend med agurkestykkerne.

Servering

  1. Fordel saucen i skåle, og top med unghane.
  1. Anret med søde balsamicorødløg, og pynt med timian.
  1. Servér med knust agurk og lun baguette.