© Anders Schønnemann

Fjeldørred med grøn avocadosalat

En lækker opskrift på et stykke fisk serveret med en fyldig, nærende og selvfølgelig yderst velsmagende salat. Lunt groft hvedebrød smager godt hertil.

Opskrift til 4 personer
fjeldørredsteaks 4-8 stk.
lime 1 stk.
olivenolie
salt og peber

Vinaigrette:
hyldeblomsteddike 2 spsk.
olivenolie 2 spsk.
salt, peber og sukker

Salat:
fennikel 1 lille
salat 4 håndfulde, snittet
avocado 2 stk., store
forårsløg 4 stk.
lidt mynte frisk

Sæt ovnen på 225º.
Læg fisken på en bradepande med bagepapir.
Dryp limesaft på fisken, herefter olie, salt og peber.
Steg fisken i ca. 8 minutter.
Rør vinaigretten sammen i en skål og smag til med salt, sukker og peber. Skær fenniklen i bladtynde skiver, og vend med vinaigretten. Fordel salaten på fire tallerkener. Skær avocado og forårsløg i skiver, og drys dem over sammen med mynte. Fordel fennikel og vinaigrette over salaten. Servér med nystegt fisk.

Selvom det er vinter, kan det være skønt med lidt sommersalat til fisken.
Tallerken fra Broste Copenhagen.