Empanadas med spicy svin og sesamfrø

En lækker og enkel ret til en travl hverdag.

Sort bakke fra I Rosens Navn.

© Tia Borgsmidt

Sprøde empanadas med sesamfrø

Ca. 6 stk.

Det skal du bruge:

  • 1 rulle butterdej
  • 1 æggehvide til pensling
  • 1 æg til pensling
  • Lidt sesamfrø til drys

Spicy svin

  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 100 g hvid- eller spidskål
  • 2 gulerødder
  • 2 spsk. olie til stegning
  • 1 spsk. grøn karrypasta
  • 150 g hakket svinekød
  • 4 spsk. fiskesauce
  • 1 spsk. sojasauce
  • 2 stængler forårsløg

Sådan gør du:

  1. Rul butterdejen ud, og udstik den til seks runde stykker.
  2. Fordel 2 spsk. fyld på den ene halvdel af stykkerne.
  3. Pensl kanten med æggehvide, og fold sammen. Pres kanten af dejen sammen med en gaffel.
  4. Læg dejstykkerne på en bageplade med bagepapir, og pensl dem med sammenpisket æg.
  5. Drys med sesamfrø, og bag dem ved 200° varmluft i 12-15 min., til de er gyldne og sprøde.