Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Dampet kulmule med grønne asparges

Den lækreste hovedret med spinat, kartofler og burrata.

Dampet kulmule

© Foto: Tia Borgsmidt. Styling: Lone Kjær. - // Dampet kulmule serveres med knuste kartofler, burrata, asparges og ramsløg, og det meste kan tilberedes i forvejen. Tallerkener og skåle er fra Lone Schubert og Gurli Elbækgaard. Bestikkrukken er fra House Doctor.

Dampet kulmule med grønne asparges, knuste kartofler, burrata og ramsløg

Til 4 personer.

Det skal du bruge:

Knuste kartofler

  • 500 g kogte små nye kartofler
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 kviste frisk rosmarin
  • Flagesalt og peber
  • 100 g babyspinat
  • 2 burrataer

## Tilbehør

  • 1 bundt grønne asparges
  • 1 håndfuld spæde urter
  • Lidt ramsløg
  • Dampet kulmule
  • 600 g kulmulefilet uden skind og ben
  • 2 dl vand
  • Saft af 1 citron
  • Salt og peber

Sådan gør du:

  1. Knus kartoflerne let, og vend dem med olivenolie og hakket rosmarin.
  2. . Fordel kartoflerne på en bageplade med bagepapir.
  3. Krydr med salt og peber, og bag dem i ovnen ved 220° i ca. 15 min., til de er sprøde.
  4. Skyl og afdryp spinaten.
  5. Afdryp burrataerne, og pluk dem i mindre stykker.
  6. Vend forsigtigt de knuste bagte kartofler med spinat og burrata.
  7. Knæk den træede ende af aspargesene, og damp toppene i 1 min., mens du skyller urterne. Lad begge dele dryppe af.
  8. Gå fisken igennem efter ben, og skær den i fire passende stykker.
  9. Kom vand i en gryde med citronsaft, og damp fisken i gryden i ca. 6 min., til den deler sig i fine flager, når du trykker let på den.
  10. Anret dampet kulmule på tallerkener med grønne asparges, ramsløg og spæde urter. Servér med de knuste kartofler.