Dampet kulmule med grønne asparges

Den lækreste hovedret med spinat, kartofler og burrata.

Dampet kulmule
© Foto: Tia Borgsmidt. Styling: Lone Kjær.

// Dampet kulmule serveres med knuste kartofler, burrata, asparges og ramsløg, og det meste kan tilberedes i forvejen. Tallerkener og skåle er fra Lone Schubert og Gurli Elbækgaard. Bestikkrukken er fra House Doctor.

Dampet kulmule med grønne asparges, knuste kartofler, burrata og ramsløg

Til 4 personer.

Det skal du bruge:

Knuste kartofler

  • 500 g kogte små nye kartofler
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 kviste frisk rosmarin
  • Flagesalt og peber
  • 100 g babyspinat
  • 2 burrataer

## Tilbehør

  • 1 bundt grønne asparges
  • 1 håndfuld spæde urter
  • Lidt ramsløg
  • Dampet kulmule
  • 600 g kulmulefilet uden skind og ben
  • 2 dl vand
  • Saft af 1 citron
  • Salt og peber

Sådan gør du:

  1. Knus kartoflerne let, og vend dem med olivenolie og hakket rosmarin.
  2. . Fordel kartoflerne på en bageplade med bagepapir.
  3. Krydr med salt og peber, og bag dem i ovnen ved 220° i ca. 15 min., til de er sprøde.
  4. Skyl og afdryp spinaten.
  5. Afdryp burrataerne, og pluk dem i mindre stykker.
  6. Vend forsigtigt de knuste bagte kartofler med spinat og burrata.
  7. Knæk den træede ende af aspargesene, og damp toppene i 1 min., mens du skyller urterne. Lad begge dele dryppe af.
  8. Gå fisken igennem efter ben, og skær den i fire passende stykker.
  9. Kom vand i en gryde med citronsaft, og damp fisken i gryden i ca. 6 min., til den deler sig i fine flager, når du trykker let på den.
  10. Anret dampet kulmule på tallerkener med grønne asparges, ramsløg og spæde urter. Servér med de knuste kartofler.