Dampet kuller med frisk rosenkålssalat og cremet sauce

Der er noget virkelig lækkert over dampet fisk. Her serveres dampet kuller med lidt selleri, frisk rosenkålssalat og en cremet fiskesauce.

© Anders Schønnemann

### Opskrift på dampet kuller med frisk rosenkålssalat og cremet fiskesauce Til 4 personer
Dampet kuller er en lækker fisk, serveret her med rosenkål og selleri. De elegante tallerkener i hvidt porcelæn er fra Lyngby Porcelæn. Skulpturelt bestik designet af Knud Holscher for Gense. ### Rosenkålssalat rosenkål 200 g olivenolie 1 spsk. citronsaft 1 spsk.

Kuller

kullerfilet uden skind og ben 600 g hvidvin 2 dl salt og peber

Selleri og fiskesauce

knoldselleri 1⁄2 lille saltede mandler 3 spsk. fiskebouillon 2 dl piskefløde 2 dl dild en lille håndfuld salt og peber kørvel 1 potte

### Sådan gør du: • Del rosenkålen i blade. Kog bladene i 2 min., og afdryp. Vend med olivenolie og citronsaft. • Skær fisken i 4 pæne stykker. Læg fisken i et ovnfast fad, og hæld hvidvin ved. Krydr med salt og peber, og damp fisken i ovnen ved 180° i ca. 10 min., til den deler sig i flager. • Skræl knoldselleri, og skær i små tern, ca. 1 x 1 cm. Damp sellerien i vand eller bouillon, så det dækker, 5-8 min., til den er mør. Tag sellerien op. Hak mandlerne, og vend med selleri. • Hæld fiskebouillon i en gryde, og kog ind til det halve. Tilsæt fløde og dild, og kog op. Smag til med salt og peber. • Anret selleri i bunden af tallerkener med kuller og rosenkål. Blend saucen, og hæld ved. Pynt eventuelt med kørvel.

Relaterede Artikler