© Anders Schønnemann

Dampet kuller med frisk rosenkålssalat og cremet sauce

Der er noget virkelig lækkert over dampet fisk. Her serveres dampet kuller med lidt selleri, frisk rosenkålssalat og en cremet fiskesauce.

### Opskrift på dampet kuller med frisk rosenkålssalat og cremet fiskesauce Til 4 personer
Dampet kuller er en lækker fisk, serveret her med rosenkål og selleri. De elegante tallerkener i hvidt porcelæn er fra Lyngby Porcelæn. Skulpturelt bestik designet af Knud Holscher for Gense. ### Rosenkålssalat rosenkål 200 g olivenolie 1 spsk. citronsaft 1 spsk.

Kuller

kullerfilet uden skind og ben 600 g
hvidvin 2 dl
salt og peber

Selleri og fiskesauce

knoldselleri 1⁄2 lille
saltede mandler 3 spsk.
fiskebouillon 2 dl
piskefløde 2 dl
dild en lille håndfuld
salt og peber
kørvel 1 potte

### Sådan gør du: • Del rosenkålen i blade. Kog bladene i 2 min., og afdryp. Vend med olivenolie og citronsaft. • Skær fisken i 4 pæne stykker. Læg fisken i et ovnfast fad, og hæld hvidvin ved. Krydr med salt og peber, og damp fisken i ovnen ved 180° i ca. 10 min., til den deler sig i flager. • Skræl knoldselleri, og skær i små tern, ca. 1 x 1 cm. Damp sellerien i vand eller bouillon, så det dækker, 5-8 min., til den er mør. Tag sellerien op. Hak mandlerne, og vend med selleri. • Hæld fiskebouillon i en gryde, og kog ind til det halve. Tilsæt fløde og dild, og kog op. Smag til med salt og peber. • Anret selleri i bunden af tallerkener med kuller og rosenkål. Blend saucen, og hæld ved. Pynt eventuelt med kørvel.