Coq au vin i nye klæder: Mindre kød, mere grøn(t)

Den er ikke hundrede procent vegetarisk, men indeholder langt mindre kød end den sædvanlige franske ret. Her er kyllingen erstattet med velsmagende rødder og smagen boostet med en håndfuld pancetta.

Marokkansk keramikskål og dækkeserviet privateje, hørserviet fra Mango Home.

© Styling: Lone Kjær, Foto: Tia Borgsmidt

Rødder au vin

Denne ret er inspireret af en klassisk coq au vin, men uden kylling. I stedet er retten smækfyldt med vintergrøntsager, lidt pancetta og naturligvis god rødvin.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 1 løg
  • ½ fed hvidløg
  • 2 gulerødder
  • 125 g jordskokker
  • ¼ stor knoldselleri
  • 1 spsk. olivenolie
  • 37 g pancetta i tern (kan erstattes af bacon)
  • 2 kviste frisk timian
  • 2½ dl rødvin
  • flagesalt og peber

Sådan gør du

  1. Pil løgene, og skær dem i tynde skiver. Pres hvidløget.
  1. Skræl gulerødder, jordskokker (hvis de er meget jordede) og knoldselleri.
  1. Skær grøntsagerne i små tern.
  1. Kom halvdelen af olien i en gryde, og svits løg, hvidløg og pancetta et par minutter.
  1. Tag det op af gryden, og tilsæt resten af olien.
  1. Kom grøntsagerne i gryden, og lad dem stege i ca. 5 min. Sørg for at vende forsigtigt i dem, så de ikke brænder på.
  1. Kom pancetta, løg og timian i gryden, og hæld rødvin over.
  1. Lad grøntsagerne simre under låg i ca. 30 min., indtil de er møre, men stadig har lidt bid.
  1. Kogetiden afhænger af størrelsen på grøntsagerne, så tjek dem undervejs.

Servering

  1. Smag retten til med flagesalt og peber, og servér med frisk timian og surdejsbrød.

Inviterer du gæster på rødder au vin, så servér retten med en grøn salat vendt med vinaigrette som tilbehør.