Chili con carne med sorte bønner

En lækker og krydret chili con carne - denne opskrift tager ikke lang tid at bikse sammen og er derfor den perfekte ret til en travl hverdag.

Chili con carne
© Tia Borgsmidt

Chili con carne med sorte bønner

4 personer

Det skal du bruge

Chili con carne

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 friske chilier
  • ½ kg gulerødder
  • 2 peberfrugter
  • 2 spsk. olivenolie
  • 500 g hakket oksekød
  • Flagesalt og peber
  • 1 spsk. tørret oregano
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • 2 tsk. stødt koriander
  • 1 kanelstang
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 2 dåser sorte bønner
  • 30 g mørk chokolade
  • Flagesalt og peber

Topping

  • 1 bundt forårsløg
  • ½ bundt koriander
  • Tortillachips
  • 2 dl cremefraiche
  • 1 lime
  • Evt. brød

Sådan gør du

  1. Pil løget, og hak det fint. Pres hvidløgene. Flæk chilierne, skrab kernerne ud, og hak chilierne fint. Gem lidt til topping. Skræl gulerød-derne, og skær i små tern. Skær peberfrugterne i små tern.
  2. Varm olien op i en stor gryde, og brun kødet lidt ad gangen.
  3. Tag kødet op, og svits nu løg og hvidløg et par minutter. Tilsæt gulerødder, og svits med et par minutter.
  4. Kom kødet tilbage i gryden, og tilsæt krydderier. Vend godt rundt. Tilsæt hakkede tomater, og lad det hele simre under låg i ca. 20 min.
  5. Skyl bønnerne, og afdryp dem. Kom bønnerne i chilien sammen med peberfrugter, og lad det simre i ca. 5 min. Smag chilien til med mørk chokolade og evt. mere flagesalt, peber og chili. Tag ca. 1/3 af chili con carnen fra, og gem den til næste dag.
  6. Top chilien med snittet forårsløg, koriander og chili, og servér med sprøde tortillachips, cremefraiche og lime.