
Chili con carne med sorte bønner
En lækker og krydret chili con carne - denne opskrift tager ikke lang tid at bikse sammen og er derfor den perfekte ret til en travl hverdag.
AfLone Kjær
Chili con carne med sorte bønner
4 personer
Det skal du bruge
Chili con carne
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 2 friske chilier
- ½ kg gulerødder
- 2 peberfrugter
- 2 spsk. olivenolie
- 500 g hakket oksekød
- Flagesalt og peber
- 1 spsk. tørret oregano
- 2 tsk. stødt spidskommen
- 2 tsk. stødt koriander
- 1 kanelstang
- 2 dåser hakkede tomater
- 2 dåser sorte bønner
- 30 g mørk chokolade
- Flagesalt og peber
Topping
- 1 bundt forårsløg
- ½ bundt koriander
- Tortillachips
- 2 dl cremefraiche
- 1 lime
- Evt. brød
Sådan gør du
- Pil løget, og hak det fint. Pres hvidløgene. Flæk chilierne, skrab kernerne ud, og hak chilierne fint. Gem lidt til topping. Skræl gulerød-derne, og skær i små tern. Skær peberfrugterne i små tern.
- Varm olien op i en stor gryde, og brun kødet lidt ad gangen.
- Tag kødet op, og svits nu løg og hvidløg et par minutter. Tilsæt gulerødder, og svits med et par minutter.
- Kom kødet tilbage i gryden, og tilsæt krydderier. Vend godt rundt. Tilsæt hakkede tomater, og lad det hele simre under låg i ca. 20 min.
- Skyl bønnerne, og afdryp dem. Kom bønnerne i chilien sammen med peberfrugter, og lad det simre i ca. 5 min. Smag chilien til med mørk chokolade og evt. mere flagesalt, peber og chili. Tag ca. 1/3 af chili con carnen fra, og gem den til næste dag.
- Top chilien med snittet forårsløg, koriander og chili, og servér med sprøde tortillachips, cremefraiche og lime.