Cæsarsalat med confit de canard

Prøv denne luksusudgave af en cæsarsalat. Den smager skønt og er meget nem at lave.

Caesarsalat med confiteret and

Hvide tallerkener fra Ikea, bestik fra Artilleriet, hørservietter fra Broste Copenhagen og vintagevinglas.

© Foto: Tia Borgsmidt, Styling: Lone Kjær

Cæsarsalat med confit de canard

4 personer

Det her er luksusudgaven af en cæsarsalat. Serveret med sprøde brødcroutoner og andeconfit fra dåse.

Det skal du bruge:

Brødcroutoner

  • 4 skiver surdejsbrød
  • ½ dl olivenolie
  • Flagesalat

Cæsarsalat

  • 3-4 confiterede andelår
  • 2 hjertesalater
  • 1 agurk
  • 50 g parmesanost

Dressing

  • Saft af ½ citron
  • 1 dl olivenolie
  • 1 tsk. sennep
  • 1 fed hvidløg
  • 2 ansjosfileter fra dåse

Sådan gør du:

Brødcroutoner

  1. Skær brødet i tern, eller riv det i grove stykker.
  2. Vend med olivenolie, og fordel det på en bageplade med bagepapir. Krydr med flagesalt.
  3. Bag croutonerne sprøde i ovnen ved 200° varmluft i ca. 5 min.

Cæsarsalat

  1. Kom andelårene med lidt af fedtet i et ildfast fad, og kom det i ovnen.
  2. Steg, indtil fedtet smelter fra, og kødet er lunt.
  3. Skyl salaten, og slyng den tør.
  4. Skær agurken i brede spåner med en kartoffelskræller.
  5. Riv parmesanosten fint.

Dressing

  1. Pisk citronsaft med olie, sennep, presset hvidløg og hakkede ansjoser.
  2. Smag dressingen til med salt og peber og evt. lidt mere citron.

Servering:

  1. Vend salaten med dressing og parmesanost.
  2. Findel andeconfit, og vend det i salaten sammen med agurk.
  3. Anret salaten i skåle eller på et fad.
  4. Drys nogle af croutonerne over, og servér resten i en skål til at småspise af.