© Anders Schønnemann

Braiserede svinekæber med syltede gulerødder

Vi erstatter den klassiske mørbradbøf med braiserede svinekæber. Et friskt og appetitligt tilbehør er de syltede gulerødder.

Braiserede svinekæber med syltede gulerødder

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Syltede gylerødder:

  • gulerødder
  • ½ dl æbleeddike
  • ½ dl vand
  • ½ spsk. sukker

Braiserede svinekæber:

  • 3¼ stk. svinekæber
  • ½ løg
  • ½ Bundt frisk timian
  • 1½ dl potte bouillon
  • 8 g smør

Sådan gør du:

Syltede gulerødder

  • Rens gulerødderne, skær dem igennem på langs, og skær dem så i skiver på skrå.
  • Kom eddike, vand og sukker i en gryde, og kog op.
  • Tilsæt gulerødderne, og lad dem simre ca. 2 min.
  • Tag gryden af varmen, og afkøl gulerødderne i lagen.

Svinekæber

  • Rens svinekæberne, hvis slagteren ikke allerede har gjort det for dig.
  • Hak løget. Smelt så smørret i en gryde, og brun svinekæberne på begge sider. Tilsæt løg og et par kviste timian, og lad det stege med et par minutter.
  • Tilsæt fond, kom låg på gryden, og sæt den i ovnen ved 180° i ca. 1 time.
  • Servér svinekæberne med væde og gulerødder. Top gerne med lidt frisk timian.