
Braiserede svinekæber med syltede gulerødder
Vi erstatter den klassiske mørbradbøf med braiserede svinekæber. Et friskt og appetitligt tilbehør er de syltede gulerødder.
AfLone Kjær
4 -6 personer
Syltede gulerødder:
gulerødder 4 stk.
æbleeddike 1 dl
vand 1 dl
sukker 1 spsk.
Braiserede svinekæber:
svinekæber 8 stk.
løg 1 stk.
frisk timian 1
potte bouillon 4 dl
smør 20 g
• Rens gulerødderne, skær dem igennem på langs, og skær dem så i skiver på skrå.
• Kom eddike, vand og sukker i en gryde, og kog op.
• Tilsæt gulerødderne, og lad dem simre ca. 2 min.
• Tag gryden af varmen, og afkøl gulerødderne i lagen.
• Rens svinekæberne, hvis slagteren ikke allerede har gjort det for dig.
• Hak løget. Smelt så smørret i en gryde, og brun svinekæberne på begge sider. Tilsæt løg og et par kviste timian, og lad det stege med et par minutter.
• Tilsæt fond, kom låg på gryden, og sæt den i ovnen ved 180° i ca. 1 time.
• Servér svinekæberne med væde og gulerødder. Top gerne med lidt frisk timian.