© Anders Schønnemann

Braiserede svinekæber med syltede gulerødder

Vi erstatter den klassiske mørbradbøf med braiserede svinekæber. Et friskt og appetitligt tilbehør er de syltede gulerødder.

4 -6 personer Syltede gulerødder: gulerødder 4 stk. æbleeddike 1 dl vand 1 dl sukker 1 spsk. Braiserede svinekæber: svinekæber 8 stk. løg 1 stk. frisk timian 1 potte bouillon 4 dl smør 20 g • Rens gulerødderne, skær dem igennem på langs, og skær dem så i skiver på skrå. • Kom eddike, vand og sukker i en gryde, og kog op. • Tilsæt gulerødderne, og lad dem simre ca. 2 min. • Tag gryden af varmen, og afkøl gulerødderne i lagen. • Rens svinekæberne, hvis slagteren ikke allerede har gjort det for dig. • Hak løget. Smelt så smørret i en gryde, og brun svinekæberne på begge sider. Tilsæt løg og et par kviste timian, og lad det stege med et par minutter. • Tilsæt fond, kom låg på gryden, og sæt den i ovnen ved 180° i ca. 1 time. • Servér svinekæberne med væde og gulerødder. Top gerne med lidt frisk timian.