Beef-salad med ristede løg

En lækker og sprød salat med både danske og asiatiske smage.

Beef-salad med ristede løg
© Anders Schønnemann

Denne salat er inspireret af thaikøkkenet og er sprød og fuld af smag. Lys keramikskål fra K.H. Würtz, sort keramikskål fra Notre Dame.

Beef-salad med ristede løg

Nem salat med masser af farver og sprødhed.

Det skal du bruge:

Ristede løg

  • 2 løg
  • lidt hvedemel
  • olie til stegning
  • flagesalt

Salat

  • 1 bakke spæd babyspinat
  • ca. 100 g
  • 150 g grønne bønner
  • 3 forårsløg
  • 1 agurk
  • ½ bundt koriander
  • 4 kviste frisk mynte
  • 50 g macadamianødder

Grillet tournedos

  • 2 tournedoser
  • salt og peber
  • olie til pensling

Dressing

  • 1 chili
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk. fiskesauce
  • 1 spsk. ristet sesamolie
  • 4 spsk. sojasauce
  • 1 spsk. frisk revet ingefær
  • saft af 1 lime

Sådan gør du:

Ristede løg

  1. Pil løgene, og skær dem i tynde skiver. Drys med mel.
  2. Varm en pæn mængde olie på en slip let-pande, og steg løgene, til de er sprøde. Steg lidt af gangen.
  3. Lad løgene afdryppe på et stykke fedtsugende papir, og drys med salt.

Salat

  1. Skyl spinaten, og slyng den tør.
  2. Nip bønnerne, og damp dem i 4 minutter og afdryp.
  3. Snit forårsløg. Halvér agurken på langs, og skær i skiver.
  4. Skyl og afdryp krydderurterne, og hak dem.
  5. Hak nødderne.

Grillet tournedos

  1. Pensl kødet med olie, og krydr med salt og peber.
  2. Grill på begge sider i ca. 3 minutter afhængig af tykkelse, og hvor rødt du ønsker kødet.

Dressing

  1. Flæk chilien, skrab kernerne ud, og hak chilien.
  2. Pres hvidløget.
  3. Rør fiskesauce med sesamolie, soja, hvidløg, chili og ingefær, og smag til med limesaft.

Anretning

  1. Vend spinat med krydderurter, bønner, forårsløg, agurk, nødder og dressing.
  2. Skær kødet i tynde skiver, og vend i salaten.
  3. Anret i tallerkener med ristede løg.