Banh med syltede grøntsager og kylling
© tia borgsmidt

Banh med syltede grøntsager og kylling

Forkæl dine smagsløg med en sprød baguette med syltede grøntsager og marineret kylling fra det vietnamesiske køkken.

Banh med syltede grøntsager og kylling

4 Personer

I det vietnamesiske køkken er banh mi blød baguette fyldt med lækre grøntsager, lidt surt og kød i form af enten kylling eller svinekød.

Det skal du bruge:

Marineret kylling

  • 1 spsk. friskrevet ingefær
  • 3 spsk. sojasauce
  • 2 spsk. brun farin
  • 2 spsk. fiskesauce
  • 1 fed hvidløg
  • 400 g kyllingefilet uden skind og ben
  • Olie til stegning

Syltede grøntsager

  • 1 agurk
  • 1 bundt radiser
  • 1 dl riseddike
  • ½ dl vand
  • ½ dl sukker
  • 1 tsk. fint salt

Chilimayonnaise

  • 1 dl mayonnaise
  • 1 tsk. sambal oelek

Grønt

  • 1 hjertesalat
  • 1 rødløg
  • Frisk koriander
  • 1 bakke spirer

  • 4 stykker baguette á 15-20 cm

Sådan gør du:

Marineret kylling

  1. Rør ingredienserne til marinaden sammen.
  2. Skær kødet helt tyndt og vend det i marinade.
  3. Lad det marinere, mens det øvrige tilberedes.

Syltede grøntsager

  1. Skær agurk i tynde strimler og radiser i tynde skiver.
  2. Kom eddike, vand og sukker i en gryde med salt og kog op, til sukkeret er opløst.
  3. Hæld lagen over grøntsagerne og lad det stå, til lagen er afkølet.

Chilimayonnaise

  1. Rør mayonnaise med sambal oelek.

Grønt

  1. Skyl salaten og slyng den tør.
  2. Pil løget og skær i skiver.

Servering:

  1. Varm olien i en pande eller wok og steg kødet ved god varme, til det er mørt. Ryst godt i panden undervejs.
  2. Lun brødene, og fyld med chilimayonnaise, hjertesalat, kød, syltede grøntsager, rødløg, koriander og spirer.