Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Bagte kartofler a la lorraine

Bagte kartofler er stærkt undervurderet. Men med lækkert fyld er det en nem og mættende aftensmad til hverdag.

© Anders Schønnemann

4 personer

INGREDIENSER

4 store bagekartofler
olivenolie
2 porrer
100 g røget bacon
2 spsk. creme fraiche 38 %
100 g gruyere
1 lille bundt purløg

SÅDAN GØR DU:

Vask kartoflerne og tør dem godt. Pensl kartoflerne med olie og skær et kryds i midten af hver kartoffel. Læg kartoflerne på en bageplade med bagepapir, og bag i ovnen ved 200 grader i ca. 1 time afhængig af størrelsen.

Skær porrerne i skiver. Skyl dem godt og afdryp dem. Skær bacon i tern og steg den sprød på en tør pande. Tilsæt porrerne og steg dem med til de er gyldne. Tag fyldet af panden, og vend med creme fraiche, revet gruyere og klippet purløg. Fordel fyldet i de bagte kartofler.

Relaterede Artikler