© Anders Schønnemann

Bagt torsk med spinat og lidt nem bearnaise

Fisk bagt i papir hører til den kategori af madlavning, som jeg virkelig godt kan lide. Al den gode smag, saft og kraft bevares – og så er det nemt og helt uden stegeos.

Opskrift til 4 personer

friske spinatblade 5 håndfulde
torskekoteletter 4 stk., store
salt og peber
citron 1 stk.
smør 4 tsk.
æggeblommer 3 stk., store
cremefraiche 38% 1 dl
smør 50 g
estragon 1 spsk., friskhakket
hvid balsamicoeddike

Sæt ovnen på 200°

Hav fire ark bagepapir klar, og læg en håndfuld spinat midt på hvert stykke. Læg fisken herpå.

Drys med salt og peber, og kom lidt citronsaft og smør på.

Fold nu bagepapiret godt sammen – det er lige meget, hvordan du gør det, pakken skal bare lukke til. Sæt fiskepakkerne på en bradepande i ovnen i ca. 15 min.

Kom æggeblommer og cremefraiche i en kold gryde, og pisk sammen. Sæt gryden på komfuret, og varm op, imens du pisker.

Forlad ikke gryden! Bliv ved med at røre rundt. Saucen skal ikke koge, men blot være lige ved.

Tag nu straks gryden fra komfuret, og kom smørret heri, imens du stadig rører i saucen med et piskeris. Krydr med estragon, og smag til med lidt eddike, salt og peber.

Servér fisken med hele pakkens indhold, pyntet med lidt friske spinatblade, en skive citron og den gode bearnaise til.

Service fra Eva Trio.