Bagt kartoffel med kylling og koriander

Vi finder de største bagekartofler til denne opskrift - bager dem møre og topper dem med hot kylling og salat.

© Frederikke Heiberg

Opskrift til 4 personer

bagekartofler 4 stk., store
kyllingebryst 4 stk.
korianderrødder 4 stk.
hvidløg 2 fed
chili 1 stk., rød (de store røde fra supermarkedet)
lime 1 stk.
sukker 2 spsk.
olie
salat 4 håndfulde, snittet
cherrytomater 250 g
korianderblade

Sæt ovnen på 250°. Kom de vaskede kartofler i ovnen, og bag dem møre i ca. 45 minutter. Skær kyllingekødet i meget tynde skiver. Lav nu marinaden til kyllingen: Skær koriander-rødderne i små stykker, og kom dem i en morter sammen med hvidløg og chili skåret i mindre stykker – uden kerner. Knus til en grov masse. Vend med saften fra limen og sukkeret. Lad stå, indtil der mangler 10 minutter af kartoflernes bagetid.

Svits kødet ved høj varme i en god sjat olie. Det tager kun få minutter, men det er vigtigt, at det er gennemstegt. Smag til med salt. Flæk de bagte kartofler, fyld med salat, tomat, kylling med olie fra panden og koriander.

Kyllingestykker i en marinade af korianderrod, hvidløg, chili, lime og sukker gør fyldet ekstra delikat.

Relaterede Artikler