© Tia Borgsmidt Hovedret Bagt kål med bulgur, feta, mandler og urtesauce Salaten er fyldig og mætter godt, og en rest kan snildt nydes til frokost den næste dag. Af Lone Kjær — 04. august 2023 Bagt kål med bulgur, feta, mandler og urtesauce Giver du spidskål en tur i ovnen med lidt smør bliver den fuldstændig uimodståelig og velsmagende. Undgå at skærmen slukker Ingredienser - 2 personer + Bagt kål ½ sommerkål/spidskål 25 g smør flagesalt og peber Fyld 1 dl bulgur 1 nektariner, ferskner eller pærer 50 g brombær 50 g fetaost 25 g salte mandler Urtesauce ½ dl yoghurt naturel, 3,5 % 1 spsk. mayonnaise 1 spsk. hakkede krydderurter, fx basilikum, persille eller løvstikke ½ spsk. sød sennep flagesalt og peber Sådan gør du Bagt kål Tænd ovnen på 180o varmluft. Fjern de yderste blade og stokken af kålen. Skær kålen i grove stykker, og fordel den på en bageplade med bagepapir. Top med smørklatter, og krydr med flagesalt og peber. Bag kålen i ovnen ved 180o i ca. 15 min., til den bliver lidt mør, men stadig har bid. Imens tilberedes fyldet. Fyld Kog bulgur som angivet på emballagen, og afkøl. Halvér nektarinerne, og fjern stenen. Skær nektariner i både. Hak mandlerne. Urtesauce Rør yoghurt med mayonnaise, hakkede urter og sennep. Smag til med flagesalt og peber. Servering Vend bulgur med nektariner og brombær, og anret på et fad. Top med bagt sommerkål, og smuldr fetaost over. Drys med mandler, og dryp urtesauce over. Relateret Hovedret Nem, italiensk pinsa med med langtidsbagt peberfrugt, tomat og stracciatella Hovedret Opskrift på sprængt mørbrad med nye spidskål og kartofler i løvstikkesmør Hovedret Grillede auberginer med løg, bulgur, feta og hindbær Hovedret Thaisalat med spidskål og spicy kylling Hovedret Opskrift på svinebryst med quinoa, brombær og græskar Hovedret Pizza-lookalike med gedeost og stegte svampe