Bagt sommerkål
© Tia Borgsmidt

Bagt kål med bulgur, feta, mandler og urtesauce

Salaten er fyldig og mætter godt, og en rest kan snildt nydes til frokost den næste dag.

Bagt kål med bulgur, feta, mandler og urtesauce

Giver du spidskål en tur i ovnen med lidt smør bliver den fuldstændig uimodståelig og velsmagende.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Bagt kål

  • ½ sommerkål/spidskål
  • 25 g smør
  • flagesalt og peber

Fyld

  • 1 dl bulgur
  • 1 nektariner, ferskner eller pærer
  • 50 g brombær
  • 50 g fetaost
  • 25 g salte mandler

Urtesauce

  • ½ dl yoghurt naturel, 3,5 %
  • 1 spsk. mayonnaise
  • 1 spsk. hakkede krydderurter, fx basilikum, persille eller løvstikke
  • ½ spsk. sød sennep
  • flagesalt og peber

Sådan gør du

Bagt kål

  1. Tænd ovnen på 180o varmluft.
  1. Fjern de yderste blade og stokken af kålen.
  1. Skær kålen i grove stykker, og fordel den på en bageplade med bagepapir.
  1. Top med smørklatter, og krydr med flagesalt og peber.
  1. Bag kålen i ovnen ved 180o i ca. 15 min., til den bliver lidt mør, men stadig har bid.
  1. Imens tilberedes fyldet.

Fyld

  1. Kog bulgur som angivet på emballagen, og afkøl.
  1. Halvér nektarinerne, og fjern stenen.
  1. Skær nektariner i både.
  1. Hak mandlerne.

Urtesauce

  1. Rør yoghurt med mayonnaise, hakkede urter og sennep.
  1. Smag til med flagesalt og peber.

Servering

  1. Vend bulgur med nektariner og brombær, og anret på et fad.
  1. Top med bagt sommerkål, og smuldr fetaost over.
  1. Drys med mandler, og dryp urtesauce over.